Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με τηλεδιάσκεψη η Σύνοδος Κορυφής στις 25 - 26/3 για covid, Τουρκία και Ρωσία

Με τηλεδιάσκεψη η Σύνοδος Κορυφής στις 25 - 26/3 για covid, Τουρκία και Ρωσία
Ο λόγος της τηλεδιάσκεψης είναι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοΐού στα κράτη μέλη της ΕΕ
Σχετικά Άρθρα

Με τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής στις 25 και 26 Μαρτίου και όχι με φυσική παρουσία όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, μετά την αύξηση που παρουσίασαν τα κρούσματα κορωνοΐού στις χώρες της ΕΕ, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποφάσισε να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου μετά την αύξηση κρουσμάτων Covid-19 στα κράτη μέλη. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με όλους τους ηγέτες».

Τι περιλαμβάνει η ατζέντα

Τα κύρια σημεία της Συνόδου Κορυφή στις 25 και 26 Μαρτίου είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, η ενιαία αγορά, η βιομηχανική πολιτική, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η οικονομία, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι σχέσεις ΕΕ με τη Ρωσία.
Αναφορικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ο ύπατος εκπρόσωπος και η Επιτροπή αναμένεται να υποβάλουν έκθεση σχετικά με τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας πριν από τη σύνοδο, σε συνέχεια των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης