Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έλληνας καθηγητής βραβεύτηκε για το έργο του με μία από τις υψηλότερες διακρίσεις της Ινδίας

Έλληνας καθηγητής βραβεύτηκε για το έργο του με μία από τις υψηλότερες διακρίσεις της Ινδίας
Ο Νίκος Καζάνας, βραβεύθηκε για το έργο της μελέτης της Βεδικής Παράδοσης της Ινδίας και της θέσης της στον γενικότερο Ινδο-Ευρωπαϊκό Πολιτισμό αλλά και για την έκδοση βιβλίων- μελετών σχετικά με τις ομοιότητες της Αρχαιο-Ελληνικής και της Αρχαιο-Ινδικής Παράδοσης

Με τον τίτλο «Padma Shri» τιμήθηκε ο Έλληνας καθηγητής Νίκος Καζανάς σε μια από τις τις υψηλότερες διακρίσεις της Ινδικής Δημοκρατίας.
Η επίσημη τελετή βράβευσής του θα πραγματοποιηθεί τους προσεχείς μήνες σε ειδική εκδήλωση στο Προεδρικό Παλάτι στο Ν. Δελχί, από τον Πρόεδρο της Ινδικής Δημοκρατίας κ. Ram Nath Kovind.
Ο τίτλος αυτός απονέμεται από το 1954, σε εξέχουσες προσωπικότητες που διακρίνονται με το έργο τους σε τομείς όπως οι Τέχνες, οι Επιστήμες, η Λογοτεχνία και Εκπαίδευση, η Κοινωνική Προσφορά.

Το έργο

Ο Νίκος Καζάνας, βραβεύθηκε για το έργο της μελέτης της Βεδικής Παράδοσης της Ινδίας και της θέσης της στον γενικότερο Ινδο-Ευρωπαϊκό Πολιτισμό αλλά και για την έκδοση βιβλίων- μελετών σχετικά με τις ομοιότητες της Αρχαιο-Ελληνικής και της Αρχαιο-Ινδικής Παράδοσης .
Ο Ινδός πρέσβης, με την ευκαιρία της εκδήλωσης δήλωσε:
«Τα θερμότερα συγχαρητήριά μου στον καθηγητή κ. Νίκο Καζάνα για τη βράβευσή του με το «Padma Shri» σε αναγνώριση της συμβολής του στη Λογοτεχνία και Εκπαίδευση από τον αξιότιμο Πρόεδρο της Ινδικής Δημοκρατίας με αφορμή την ημέρα Δημοκρατίας 2021».


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης