Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αυξάνονται επικίνδυνα και πάλι τα κρούσματα Covid -19... ειδικά στις Πολιτείες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού

tags :
ΗΠΑ: Αυξάνονται επικίνδυνα και πάλι τα κρούσματα Covid -19... ειδικά στις Πολιτείες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού
Οι κρατικοί αξιωματούχοι κατηγορούν τις παραλλαγές για το κύμα, επικαλούμενοι μια παρόμοια δυναμική που παρατηρήθηκε πρόσφατα στη Φλόριντα και τη Νέα Υόρκη
Καθώς η Ευρώπη αγωνίζεται με ένα «τρίτο κύμα» μολύνσεων Covid 19 που αναγκάζει περισσότερες κυβερνήσεις να επιβάλουν τουλάχιστον ορισμένα μέτρα lockdown, οι ΗΠΑ διαπιστώνουν ότι ο αριθμός των πρόσφατα επιβεβαιωμένων περιπτώσεων αυξάνεται και πάλι, με μερικές από τις μεγαλύτερες αυξήσεις να παρατηρούνται σε πολιτείες που είχαν επιταχύνει τους εμβολιασμούς τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι ΗΠΑ προσθέτουν περίπου 55 χιλιάδες νέα κρούσματα ημερησίως, ένα επίπεδο που έδειξε να είναι το χειρότερο τους τελευταίους μήνες (αν και οι θάνατοι συνέχισαν να κινούνται χαμηλότερα).
Ωστόσο, στις 18 Μαρτίου 2021 οι υγειονομικές αρχές μέτρησαν 56,9 χιλιάδες νέα κρούσματα και 1.052 θανάτους.
Τα κρύσματα αυξάνονται σε 13 πολιτείες την τελευταία εβδομάδα.

Οι ανησυχίες για τους εμβολιασμούς

Η άνοδος των νέων κρουσμάτων σε πολιτείες όπως το Μίσιγκαν, τη Νεβάδα, το Μέριλαντ και το Κονέκτικατ εγείρουν ανησυχίες σχετικά με το αν ανακαλύφθηκαν νέες παραλλαγές στη Νέα Υόρκη, μαζί με άλλες παραλλαγές όπως το Kent Strain (B117) και άλλα διεθνή στελέχη.
Συγκεκριμένα, το Μίσιγκαν είναι πάνω από τον μέσο όρο των ΗΠΑ όσον αφορά το ποσοστό εμβολιασμού σύμφωνα με τα Johns Hopkins Data.
Οι κρατικοί αξιωματούχοι κατηγορούν τις παραλλαγές για το κύμα, επικαλούμενοι μια παρόμοια δυναμική που παρατηρήθηκε πρόσφατα στη Φλόριντα και τη Νέα Υόρκη.
Άλλες πολιτείες μεταξύ των υψηλότερων ποσοστών εμβολιασμού - όπως η Δυτική Βιρτζίνια, το Μέιν και η Μοντάνα - αντιμετωπίζουν επίσης αυξήσεις στα κρούσματα.
Από τις 13 πολιτείες με αυξανόμενα κρούσματα, μόνο δύο - στο Μισισιπή και στο Νιού Χάμσαϊρ - έχουν ποσοστά εμβολιασμού κάτω του μέσου όρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης