Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανεπιστήμιο Leicester: Όποιος περπατά αργά έχει υψηλότερο κίνδυνο να νοσήσει βαριά και να πεθάνει από Covid

Πανεπιστήμιο Leicester: Όποιος περπατά αργά έχει υψηλότερο κίνδυνο να νοσήσει βαριά και να πεθάνει από Covid
Έρευνα Βρετανών: Όσοι περπατούν αργά και έχουν φυσιολογικό βάρος αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση και θάνατο από τη νόσο σε σχέση με παχύσαρκους που περπατούν γρήγορα
Σχετικά Άρθρα
Νέα, μεγάλη μελέτη συσχετίζει την ταχύτητα της βάδισης με την έκβαση της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός σύμφωνα με το BBC.
Όπως αναφέρουν τώρα οι επιστήμονες, όταν κάποιος περπατά με αργό βηματισμό διατρέχει υψηλότερο κίνδυνο να νοσήσει σοβαρά και να πεθάνει από κορωνοϊό.

Η έρευνα

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία 412.000 ανθρώπων μέσης ηλικίας και εντόπισαν ότι μεταξύ αυτών με φυσιολογικό βάρος, όσοι περπατούσαν αργά είχαν περισσότερες από διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν σοβαρή COVID-19 και 3.75 φορές περισσότερες να πεθάνουν σε σχέση με όσους περπατούσαν με γοργό βήμα.
Η ομάδα του Thomas Yates, από το University of Leicester, ανέφερε επίσης ότι όσοι περπατούν αργά και έχουν φυσιολογικό βάρος αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση και θάνατο από τη νόσο σε σχέση με παχύσαρκους που περπατούν γρήγορα.
Οσοι περπατούν γρήγορα έχει φανεί πως γενικά έχουν καλή υγεία καρδιάς και είναι πιο ανθεκτικοί σε στρεσογόνους παράγοντες, περιλαμβανομένων των ιων.
Ωστόσο, αυτή η υπόθεση δεν έχει αποδειχτεί ακόμα και στις λοιμώδεις νόσους.
Η νέα έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of Obesity.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της μελέτης


«Γνωρίζαμε ήδη ότι η παχυσαρκία και η ευπάθεια αποτελούν σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο Covid-19», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Dr. Tom Yates, καθηγητής Φυσικής Δραστηριότητας & Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Leicester.
«Η νέα μελέτη όμως έδειξε πως η αργή βάδιση αποτελεί έναν ακόμα σημαντικό παράγοντα κινδύνου.
Με την πανδημία να εξελίσσεται ραγδαία, έχει πολύ μεγάλη σημασία να εντοπίζονται εγκαίρως όσοι κινδυνεύουν πολύ. Έτσι θα μπορούμε να λαμβάνουμε εγκαίρως μέτρα για να τους προστατεύουμε
».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης