Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ - Κορωνοϊός: Ανησυχούμε ιδιαιτέρως για την κατάσταση στα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη

ΠΟΥ - Κορωνοϊός: Ανησυχούμε ιδιαιτέρως για την κατάσταση στα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη
ΠΟΥ: Οι αριθμοί νοσηλευομένων και θανάτων σε Βαλκάνια - Δ. Ευρώπη είναι ανάμεσα στους υψηλότερους στον κόσμο
Σχετικά Άρθρα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι είναι «ιδιαιτέρως ανήσυχος» για την κατάσταση που επικρατεί στα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό και επισήμανε ότι οι αριθμοί νοσηλευομένων και θανάτων είναι ανάμεσα στους υψηλότερους στον κόσμο.
Τα περιφερειακά γραφεία του Οργανισμού στην Ευρώπη τόνισαν επίσης ότι η κατάσταση ήταν «περισσότερο οξυμένη» σε περιοχές που είχαν καταφέρει να θέσουν επιτυχώς «υπό έλεγχο την πανδημία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020».
«Είμαστε ιδιαιτέρως ανήσυχοι σε ό,τι αφορά την επιδημιολογική κατάσταση στα Βαλκάνια, καθώς και σε πολλές άλλες χώρες στην Κεντρική Ευρώπη», ανέφερε ανώτατη αξιωματούχους του ΠΟΥ Ευρώπης για τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Ο ΠΟΥ Ευρώπης περιλαμβάνει 53 χώρες και περιοχές, καθώς και τη Ρωσία και αρκετές άλλες χώρες της Κεντρικής Ασίας.

Η διαθεσιμότητα των εμβολίων δεν είναι ακόμη αρκετή

Ο αρμόδιος για την Ευρώπη διευθυντής του ΠΟΥ Hans Kluge είπε ότι η διαθεσιμότητα των εμβολίων δεν είναι ακόμη αρκετή για να περιορίσει την αύξηση της μεταδοτικότητας στην περιοχή.
«Η συχνότητα εμφάνισης κρουσμάτων εξακολουθεί να εμφανίζει αυξητική τάση, και μετακινείται προς τα ανατολικά», τόνισε ο Kluge.
«Έχουμε παρατηρήσει μια αύξηση των κρουσμάτων Covid επί τρεις συνεχόμενες εβδομάδες», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι πάνω από 1,2 εκατ. νέα κρούσματα έχουν καταγραφεί στη γεωγραφική περιοχή του ΠΟΥ Ευρώπης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης