Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τράπεζα της Γαλλίας: Ανοδική αναθεώρηση της πρόβλεψης για ανάπτυξη στο 5,5% για το 2021

Τράπεζα της Γαλλίας: Ανοδική αναθεώρηση της πρόβλεψης για ανάπτυξη στο 5,5% για το 2021

Στο πρώτο εξάμηνο η κεντρική τράπεζα της χώρας αναμένει σταθεροποίηση της οικονομικής δραστηριότητας ενώ η ώθηση της ανάκαμψης αναμένεται το β’ εξάμηνο

Σχετικά Άρθρα

Η γαλλική οικονομία θα γνωρίσει μια ανάκαμψη λίγο πιο ισχυρή από την αναμενόμενη, αλλά θα πρέπει να περιμένει έως το δεύτερο εξάμηνο προκειμένου αυτή να υλοποιηθεί, όπως προέβλεψε σήμερα η Τράπεζα της Γαλλίας, που εμφανίζεται κάπως επιφυλακτική για το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021.
Η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας αναθεώρησε ανοδικά στο 5,5% την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας φέτος, συγκριτικά με 5% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη του Δεκεμβρίου.
Μια πρόβλεψη που προσεγγίζει έτσι το 6% που αναμένει η κυβέρνηση και το 5,9% που προβλέπει ο ΟΟΣΑ.

Από το 1973

Η ανάπτυξη της οικονομίας της Γαλλίας θα είναι έτσι λίγο πιο ισχυρή σε σχέση με τον μέσο όρο που αναμένεται για την ευρωζώνη φέτος (+4%), ύστερα από βουτιά του ΑΕΠ που ήταν επίσης πιο ισχυρή το 2020.
«Θα είναι η πιο ισχυρή ανάπτυξη από το 1973» και»μια από τις πιο ισχυρές στην Ευρώπη", ακόμα "κι αν υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες", σχολίασε σήμερα το πρωί ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας François Villeroy de Galhau στο RTL.

Στα δύο

Για την Τράπεζα της Γαλλίας, το έτος 2021 θα είναι μοιρασμένο στα δύο: ένα πρώτο εξάμηνο με σταθερή δραστηριότητα, με την τράπεζα να προβλέπει ένα «συνδυασμό περιόδων αυστηροποίησης των (περιοριστικών) μέτρων και περιόδων σχετικής χαλάρωσης».
Αυτή η σταθερότητα στη δραστηριότητα εξηγείται κυρίως από το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται σε αυτούς τους περιορισμούς, κυρίως στη βιομηχανία.

Προβλέψεις

Η Τράπεζα της Γαλλίας φαίνεται έτσι λιγότερο αισιόδοξη από τη γαλλική στατιστική υπηρεσία Insee, που αναμένει ανάπτυξη 1% το πρώτο τρίμηνο, και στη συνέχεια άλλο 1% το δεύτερο, βασιζόμενη σε μια σταδιακή άρση των περιορισμών το δεύτερο τρίμηνο.
Για την κεντρική τράπεζα, θα χρειαστεί να περιμένει κανείς έως το δεύτερο εξάμηνο για να δει να υλοποιείται αυτό το σενάριο και να αυξάνεται ο ρυθμός ανάπτυξης.

Ανάκαμψη

Κατανάλωση, επενδύσεις, κυρίως χάρη στο σχέδιο ανάκαμψης, εξωτερικό εμπόριο: όλες οι συνιστώσες της δραστηριότητας θα οδηγήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας, ύστερα από την ύφεση ρεκόρ του 8,2% που καταγράφηκε πέρυσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης