Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φιλιππίνες - Κορωνοϊός: Υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι για τους κάτω των 18 στην πρωτεύουσα

Φιλιππίνες - Κορωνοϊός: Υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι για τους κάτω των 18 στην πρωτεύουσα
Μόνον σε αυτούς που είναι ηλικίας 18 ως 65 ετών θα επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους
Σχετικά Άρθρα

Επεκτείνουν την απαγόρευση της εξόδου από το σπίτι οι αρχές της Μανίλα, στις Φιλιππίνες, ώστε να περιλάβουν όλους όσοι είναι ως 18 ετών για δύο εβδομάδες από αύριο Τετάρτη 17/3, ενισχύοντας τα περιοριστικά μέτρα σε μια προσπάθεια αναχαίτισης νέας έξαρσης των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.
Μόνον σε αυτούς που είναι ηλικίας 18 ως 65 ετών θα επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αρχή Ανάπτυξης του Μετρό της Μανίλας, επικαλούμενη συμφωνία μεταξύ των δημάρχων της πρωτεύουσας.
Οι Φιλιππίνες άρχισαν στα τέλη του περασμένου έτους (2020) να χαλαρώνουν ένα από τα πιο μακρά και αυστηρά lockdown στον κόσμο, αν και κανονισμός που προέβλεπε ότι όλοι όσοι είναι κάτω των 15 ετών στη Μανίλα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι εξακολουθούσε να ισχύει.

Νέες απαγορεύσεις

Απαγορεύσεις κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες επιβλήθηκαν ξανά από τη Δευτέρα (15/3) και για δύο εβδομάδες στην μητροπολιτική Μανίλα, στην οποία κατοικούν περισσότεροι από 12 εκατομμύρια άνθρωποι και αποτελεί το επίκεντρο του νέου κορονοϊού στη χώρα.
Επιπρόσθετα μέτρα όπως απαγορεύσεις πώλησης αλκοόλ και τοπικά lockdown σε περιοχές με υψηλά ποσοστά κρουσμάτων έχουν επίσης τεθεί σε ισχύ.
Η διεύρυνση του ηλικιακού ορίου αποφασίστηκε πέντε μήνες αφότου οι αρχές επέτρεψαν στους ανθρώπους από 15 ως 65 ετών να βγαίνουν από το σπίτι στο πλαίσιο των προσπαθειών αναζωογόνησης της οικονομίας, η οποία πέρυσι βυθίστηκε σε κρίση ρεκόρ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης