Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εκατομμυριούχοι απέφυγαν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος ύψους 2,4 δισ. δολ.

ΗΠΑ: Εκατομμυριούχοι απέφυγαν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος ύψους 2,4 δισ. δολ.

Το IRS δεν εποπτεύει αποτελεσματικά τους «έχοντες»Αμερικανούς όσον αφορά την τήρηση των υποχρεώσεών τους κυρίως όσον αφορά το φόρο εισοδήματος, σύμφωνα με το γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή Φορολογικής Διοίκησης του υποργείου Οικονομικών

Σχετικά Άρθρα

Το IRS θα πρέπει να ασκεί αυστηρότερο έλεγχο στους πλούσιους Αμερικανούς που σκόπιμα αποφεύγουν να καταβάλουν το φόρο εισοδήματός τους με σύμφωνα με έκθεση του γραφείου του Γενικού Επιθεωρητή τη Φορολογική Διοίκηση του υπουργείου Οικονομικών, την οποία επικαλείται δημοσίευμα του CNBC την Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021.
Περίπου 686.000 φορολογούμενοι που κερδίζουν τουλάχιστον 200.000 δολ.ετησίως είχαν συνολικό φορολογικές οφειλές 38,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα μέσα Μαΐου 2019, σύμφωνα με την ανεξάρτητη αρχή.
Επιπλέον, εισπράττεται λιγότερο από το 50% των οφειλειών από φορολογούμενους υψηλού εισοδήματος εντός ενός έτους από τον καταλογισμό του φόρου και την ανάθεση της υπόθεσης σε ειδικό υπέλληλο
Για παράδειγμα, οι υψηλόμισθοι - όσοι έχουν εισοδήματα τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο - πλήρωσαν στο IRS μόλις το 39% της οφειλής, κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τον έλεγχο.
Φορολογούμενοι με αυτό το εισόδημα εξακολουθούν να οφείλουν περίπου 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε φορολογικές υποχρεώσεις.

Φορολογική διοίκηση

«Η μη συμμόρφωση των φορολογουμένων υψηλού εισοδήματος μπορεί να έχει σημαντική διαβρωτική επίδραση στη συνολική φορολογική διοίκηση, καθώς και να προσθέσει στην πεποίθηση ότι το φορολογικό σύστημα του έθνους ευνοεί τους πλούσιους», σύμφωνα με την έκθεση του γραφείου του Γενικού Επιθεωρητή.
Είναι σημαντικό να προσδιορίσουμε πόσο αποτελεσματικά αντιμετωπίζει η IRS τους την φορολογική παραβατικότητα μεταξύ των πλουσίων λόγω του περιορισμένου προσωπικού ανέφερε η έκθεση

Απάντηση

Ο Eric Hylton, επίτροπος του τμήματος IRS για τις μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους (Small Business / Self-Employed) δήλωσε ότι τα ευρήματα του ελέγχου είναι ανακριβή και διαστρέφουν τα γργονόςτα.
Για παράδειγμα, το συμπέρασμα ότι οι πλούσιοι πλήρωσαν το 39% του οφειλόμενου φόρου, κατά μέσο όρο, αντικατοπτρίζουν μόνο το ποσό που καταβλήθηκε εντός του πρώτου έτους των περιπτώσεων που ανατέθηκαν σε υπεύθυνο είσπραξης, σημείωσε.
«Ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις εξακολουθούσαν είναι ενεργές υποθέσεις στο τέλος της περιόδου ανάλυσης και η ανάλυση δεν ακολουθεί τις υποθέσειςστο σύνολό τους», έγραψε ο Hylton.
"Επομένως, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσδιορίσει τι τελικά συλλέγει το IRS».

Φορολογικά χρέη

Η IRS δεν θέτει το φόρο εισοδήματος ως υψηλή προτεραιότητα κατά τον καθορισμό των υποθέσεων που πρέπει να προωθηθούν, ανέφερε η έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή.
Η εταιρεία δίνει μεγαλύτερη σημασία σε άλλους παράγοντες, όπως το ποσό της οφειλής σε δολάρια.
Ωστόσο, το πόσα δολάρια οφείλονται σε φόρους δεν είναι πάντα ακριβές κριτήριο για τον πλούτο ενός φορολογουμένου, σύμφωνα με την έκθεση.

Καταβολές

Για παράδειγμα, ο μεγαλύτερος αριθμός φορολογουμένων υψηλού εισοδήματος (69%) οφείλει λιγότερα από 25.000 δολ., σύμφωνα με την ανεξάρτητη αρχή.
.«Είναι λογικό να πιστεύουμε ότι οι φορολογούμενοι που κερδίζουν εκατομμύρια δολάρια μπορούν να πληρώσουν οφειλές που αντιπροσωπεύουν ένα πολύ μικρό κλάσμα αυτού του ποσού», ανέφερε η έκθεση.
Οι πλούσιοι Αμερικανοί παραμένουν «υψηλή προτεραιότητα» κατά τη συλλογή των φόρων από το IRS, δήλωσε ο Hylton.
Tο IRS αξιολογεί και θα συνεχίσει να αξιολογεί τα προγνωστικά μοντέλα του για να κρίνει με ποιες βελτιώσεις θα μπορούσαν να στοχεύσει καλύτερα τους παραβατικούς φορολογούμενους υψηλού εισοδήματος, σημειωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης