Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Δέκα χρόνια από την έναρξη του πολέμου - Ο Πάπας ζητά τον τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης

Συρία: Δέκα χρόνια από την έναρξη του πολέμου - Ο Πάπας ζητά τον τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης
Ο Πάπας ζήτησε από την διεθνή κοινότητα να μεσολαβήσει αποφασιστικά ώστε να σταματήσουν οι μάχες
Σχετικά Άρθρα

Δέκα μαρτυρικά χρόνια συμπληρώνονται αυτόν τον Μάρτιο από την έναρξη του πολέμου στη Συρία. Ο Πάπας Φραγκίσκος αναφερόμενος στην κυριακάτικη ομιλία του χαρακτήρισε τον συριακό εμφύλιο πόλεμο μία από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις της εποχής, λέγοντας ότι η 10η επέτειός του πρέπει να ωθήσει όλους να αναζητήσουν «μια χαραμάδα ελπίδας» για ένα κατεστραμμένο έθνος.
Στα μέσα Μαρτίου του 2011, οι ειρηνικές διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας εξελίχθηκαν σε μια πολύπλευρη σύγκρουση που ενέπλαξε τις παγκόσμιες δυνάμεις σε έναν πόλεμο με θύματα εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Έκκληση του Πάπα για τερματισμό του πολέμου

«Ανανεώνω την εγκάρδια έκκλησή μου, έτσι ώστε όλες οι πλευρές που εμπλέκονται σε αυτόν τον πόλεμο να δείχνουν ένα σημάδι καλής θέλησης, ώστε μια αχτίδα ελπίδας να ανατείλει για τον πληγωμένο πληθυσμό της Συρίας», είπε ο Πάπας στο μήνυμά του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Η Συρία ζήσει «όλα τα είδη βίας και ο λαός της βιώνει μια τεράστια πληγή, με επίκεντρο τους πιο ευάλωτους, τα παιδιά, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους», δήλωσε ο Πάπας, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα επέστρεψε από το ιστορικό του ταξίδι στο Ιράκ.
Ζήτησε επίσης μια «αποφασιστική» δέσμευση από την διεθνή κοινότητα ώστε να σταματήσουν οι μάχες και να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση και την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης