Τελευταία Νέα
Διεθνή

AstraZeneca προς Biden: Να επιτραπεί η αποστολή εμβολίων από τις ΗΠΑ στην ΕΕ

AstraZeneca προς Biden: Να επιτραπεί η αποστολή εμβολίων από τις ΗΠΑ στην ΕΕ

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη παραγγείλει 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca και σύμφωνα με την εταιρεία αυτές παράγονται σε εγχώριες μονάδες  

Σχετικά Άρθρα
Αίτημα προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Bide απηύθυνε η φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca να τις επιτραπεί να αποστείλει δόσεις των εμβολίων που κατασκευάζονται εκεί και έχουν παραγγελθεί από την αμερικανική κυβέρνηση στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία αντιμετωπίζει ελλείψεις όσον αφορά την προμήθεια εμβολίων, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021.
«Κατανοούμε ότι άλλες κυβερνήσεις ενδέχεται να έχουν επικοινωνήσει με την κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με την προμήθεια δόσεων AstraZeneca και ζητήσαμε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να εξετάσει προσεκτικά αυτά τα αιτήματα», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της καθώς σύμφωνα με διαρροές των προηγούμενων ημερών οι ΗΠΑ διαμηνύσαν ανεπίσημα στην Κομισιόν ότι δεν θα πρέπει η ΕΕ να αναμένει προμήθεια εμβολίων τα οποία παράγονται από τα αμερικανικά εργοστάσια.
«Εάν προχωρούσαν αυτές οι ενέργειες (σ.σ. για τις εξαγωγές εμβολίων(, θα ζητούσαμε καθοδήγηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με την αντικατάσταση των δόσεων που θα χρησιμοποιηθούν στις ΗΠΑ».

Εγκριση

Οι ΗΠΑ έχουν παραγγείλει 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca και η εταιρεία δήλωσε ότι τα παράγει ήδη στο έδαφος των ΗΠΑ.
Στέλεχος της AstraZeneca δήλωσε στο CNBC την περασμένη εβδομάδα ότι αναμένουν να έχουν 30 εκατομμύρια δόσεις έτοιμες για αποστολή όταν το εμβόλιο λάβει άδεια από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.
Η εταιρεία δεν έχει ακόμη ζητήσει ρυθμιστική επανεξέταση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων τους από την αμερικανική ρυθμιστική αρχή μετά τα προβλήματα που ανέκυψαν.
Δεν είναι σαφές πόσες δόσεις εμβολίων AstraZeneca είναι διαθέσιμες στις ΗΠΑ
Την περασμένη εβδομάδα, δύο άτομα εξοικειωμένα με τα σχέδια δήλωσαν στο Bloomberg ότι πιστεύουν ότι είναι λιγότερα από 10 εκατομμύρια δόσεις.
Οι ΗΠΑ έχουν παραγγείλει αρκετά εμβόλια για να ανοσοποιήσουν τον ενήλικο πληθυσμό τους δύο φορές, αυξάνοντας την πίεση στο Biden από άλλες χώρες για να αρχίσουν να βοηθούν τις προσπάθειες εμβολιασμού αλλού.

Επάρκεια δόσεων

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει παραγγείλει αρκετές δόσεις από τους τρεις φαρμοακοβιομηχανίες που έχουν λάβει άδεια από την ρυθμιστική αρχή FDA - Pfizer., Moderna. και Johnson & Johnson - για να εμβολιάσει πλήρως 500 εκατομμύρια ανθρώπους, περισσότερο από τον πληθυσμό της χώρας.
Το εμβόλιο της AstraZeneca, εάν εγκριθεί, θα επεκτείνει το απόθεμα σε εμβόλια των ΗΠΑ για να καλύψει 650 εκατομμύρια άτομα.

Εξαγωγές

Η ομάδα του Biden μέχρι στιγμής δεν έχει εκφράσει την βούλησή της εάν θα επιτρέψει εξαγωγές εμβολίων.
Η Ευρώπη, εν τω μεταξύ, έχουν εξαγάγει δόσεις σε χώρες που δεν έχουν τη δική τους παραγωγή, συμπεριλαμβανομένων περίπου 10 εκατομμυρίων δόσεων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ένα έγγραφο που αποκαλύφθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης