Τελευταία Νέα
Διεθνή

O δρ Fauci (ΗΠΑ)... παραδέχεται ότι τα lockdown δεν έχουν επιστημονικό έρεισμα

O δρ Fauci (ΗΠΑ)... παραδέχεται ότι τα lockdown δεν έχουν επιστημονικό έρεισμα
Σε μια κρίση αληθείας, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Anthony Fauci, παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει τίποτε επιστημονικό… στα περιοριστικά μέτρα
Σχετικά Άρθρα

Σε μια κρίση αληθείας, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Anthony Fauci, παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει τίποτε επιστημονικό… στα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού – πόσω μάλλον στα lockdown.
Με άλλα λόγια, κακώς οι πολίτες στερούνται βασικά δικαιώματά τους.
Ο δρ. Fauci ήταν καλεσμένος στο CNN.
Σε ερώτηση του παρουσιαστή «Γιατί δεν είναι ασφαλής κάποιος ο οποίος έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει;», ο Fauci απάντησε το εξής:
«Όταν δεν έχει αρκετά δεδομένα και επιστημονικά στοιχεία, όταν δεν έχεις αποδείξεις, πρέπει να κάνεις μια μαντεψιά…»
Υπενθυμίζεται ότι το CDC επιτρέπει στους εμβολιασμένους Αμερικανούς κάποιες «περιορισμένες ελευθερίες», προκαλώντας τεράστιες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Από τα ανωτέρω μπορεί κάποιος να συναγάγει το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει επιστημονική βάση για τα συνεχόμενα lockdown…
Και όλα αυτά λέγονται ενώ νέα μελέτη από του CDCP (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) για τη δημόσια υγεία διαπιστώνει ότι τα αποτελέσματα από τη χρήση μάσκας σαφώς και είναι μέτρια.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα καθηγητής του Πανεπιστημίου Stanford ανέφερε πως μέρος του προβλήματος με τα lockdown είναι το γεγονός ότι ο Fauci δεν βλέπει τη ζημιά την οποία κάνουν.
«Φαίνεται να μην καταλαβαίνει ότι δημιουργεί όλων των ειδών τα προβλήματα: από ψυχολογικά προβλήματα έως μόνιμες σωματικές βλάβες».

 

New York Times: Μήπως ο Fauci έχει παραπλανήσει την κοινή γνώμη για την ανοσία της αγέλης;

Η αλήθεια είναι πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Anthony Fauci πιάνεται… στα πράσα.
Ο Fauci φαίνεται να παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε σχετικά με την ανοσία της αγέλης για τον COVID-19 προκειμένου να οδηγήσει περισσότερους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times.
Επίμαχο ζήτημα είναι το ποσοστό του πληθυσμού που πρέπει να αποκτήσει ανοσία έναντι του κορωνοιού - μέσω μόλυνσης ή εμβολιασμού - για να εξαφανιστεί η ασθένεια.
Στην αρχική φάση ο Fauci ισχυρίστηκε ότι απαιτείται ανοσία της αγέλης σε ποσοστό του πληθυσμού κάθε χώρας «60%-70%».
Ωστόσο, η εκτίμηση του Fauci αναθεωρήθηκε υψηλότερα - στο 70% με 75% και πιο πρόσφατα μιλώντας στο CNBC το 60% έγινε 80% με 85%.
Όταν ρωτήθηκε για αυτό, ο Fauci ουσιαστικά είπε ότι παραπλάνησε εξαιτίας των σκεπτικιστών για το εμβόλιο.
Σε τηλεφωνική συνέντευξη ο Fauci αναγνώρισε ότι είχε σκόπιμα μετακυλήσει τον στόχο για το ποσοστό των ανθρώπων που πρέπει να εμβολιαστούν για να επιτευχθεί ανοσία της αγέλης.
Ο Fauci δικαιολογήθηκε εν μέρει βασισμένος στα νέα επιστημονικά στοιχεία, και εν μέρει στην άποψη που έχει διαμορφώσει σχετικά με τους σκεπτικιστές κατά του εμβολίου.
Μάλιστα δεν απέκλεισε να χρειαστεί σχεδόν το 90% του πληθυσμού να εμβολιαστεί για να αποκτηθεί ανοσία για να σταματήσει ο ιός - σχεδόν όσο χρειάζεται για να σταματήσει η επιδημία της ιλαράς.
Πάντως ορισμένοι επικρίνουν τον Fauci με τέτοιες πρακτικές δεν μπορεί η κοινωνία να εμπιστευτεί την επιστήμη επειδή οι επιστήμονες συνεχίζουν να λένε ψέματα και στη συνέχεια να λένε, «ήταν απλώς ένα ευγενές ψέμα, λυπάμαι γι 'αυτό»


www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης