Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ιστορικό υψηλό θνησιμότητας το 2020 λόγω covid – Διάγγελμα Biden

ΗΠΑ: Ιστορικό υψηλό θνησιμότητας το 2020 λόγω covid – Διάγγελμα Biden
Πάνω από 529.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Διάγγελμα προς τους Αμερικάνους αναμένεται να απευθύνει σήμερα Πέμπτη 11/3 ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την κήρυξη της πανδημίας από τον ΠΟΥ.
Με τους ημερήσιους εμβολιασμούς να υπολογίζονται σε περίπου 2 εκατομμύρια, με τους θανάτους, τα κρούσματα και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να είναι σε μείωση εδώ και αρκετές εβδομάδες, με το νομοσχέδιο των 1,9 τρις δολαρίων για την ανακούφιση των πληγέντων από τον κορωνοϊό να έχει εγκριθεί, ο Biden, ο οποίος εμφανίζεται πολιτικά ενισχυμένος, αναμένεται να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι έρχονται καλύτερες ημέρες, αν και θα σπεύσει να προειδοποιήσει τους πολίτες πως πρέπει να παραμείνουν προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα, έως ότου τουλάχιστον υποχωρήσουν περαιτέρω οι νέες μολύνσεις και αυξηθούν περαιτέρω οι εμβολιασμοί.
Σημειώνεται πως ήδη αρκετές Πολιτείες έχουν ανακοινώσει ότι αίρουν περιοριστικά μέτρα και προχωρούν στην επαναλειτουργία εμπορικών και οικονομικών δραστηριοτήτων, αν και οι επιστήμονες εξακολουθούν να επισημαίνουν την ανάγκη τήρησης των μέτρων έτσι ώστε να μην υπάρξει ένα πισωγύρισμα και ένα δ’ κύμα της επιδημίας.
Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, εκτιμάται ότι έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 93 εκατομμύρια δόσεις, ότι τουλάχιστον το 18,4% των Αμερικάνων έχει κάνει ήδη την πρώτη δόση και ότι σχεδόν το 10% έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις.
Σημειώνεται πως χθες ο Biden υποστήριξε ότι οποιαδήποτε πλεονάσματα εμβολίων υπάρξουν στις ΗΠΑ, θα μοιραστούν με άλλες χώρες του κόσμου.
«Θα ξεκινήσουμε και θα διασφαλίσουμε ότι Αμερικανοί θα εμβολιαστούν πρώτοι, αλλά στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τον υπόλοιπο κόσμο.
Εάν έχουμε ένα πλεόνασμα, θα το μοιραστούμε με τον υπόλοιπο κόσμο», ανέφερε ο Biden, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη δεσμευτεί να χορηγήσουν 4 δισεκατομμύρια δολάρια στον παγκόσμιο μηχανισμό COVAX για τη διανομή εμβολίων σε αναπτυσσόμενες χώρες.

To 2020 η υψηλότερη θνησιμότητα στην ιστορία των ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή, μελέτη των ομοσπονδιακών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) έρχεται να επιβεβαιώσει το βαρύ αποτύπωμα της επιδημίας στις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι το 2020 καταγράφηκε η υψηλότερη θνησιμότητα στην ιστορία των ΗΠΑ αφότου άρχισαν να τηρούνται δεδομένα γι’ αυτή, με την πανδημία να συμβάλλει στην αύξησή της κατά 15%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε πάνω από 3 εκατ. θανάτους.
Η επιδημία COVID ήταν η τρίτη κυριότερη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ το 2020, πίσω μόνο από τις καρδιοπάθειες και τον καρκίνο.
Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ μετρούν περισσότερους από 529.000 θανάτους επί 29,2 εκατομμυρίων μολύνσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης