Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Επέκταση του τρίτου γύρου ενισχύσεων 14 δισ. δολ. στους αερομεταφορείς έως το Σεπτέμβριο

ΗΠΑ:  Επέκταση του τρίτου γύρου ενισχύσεων 14 δισ. δολ. στους αερομεταφορείς έως το Σεπτέμβριο

Το Κογκρέσο έχει εγκρίνει συνολικά ενισχύσει 54 δισ. δολάρια για τις αεροπορικές εταιρείες από πέρυσι το Μάρτιο

Σχετικά Άρθρα

Εγκρίθηκε από την αμερικανικό Κογκρέσο ένας νέος τρίτος γύρος ενισχύσεων ύψους 14 δισ. δολαρίων για τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες ως μέρος του συνολικού πακέτου μέτρων τόνωσης της οικονομίας, σε μία προσπάθεια να στηριχθεί ο κλάδος από τις επιπτώσεις της κρίσης του πανδημίας, από το Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021.
Με την τελευταία παράταση των έξι μηνών στην οικονομική στήριξη του κλάδου αερομεταφορών που θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας χιλιάδων εργαζομένων έως τις 30 Σεπτεμβρίου, το Κογκρέσο έχει χορηγήσει συνολικά στους αερομεταφορείς 54 δισ. δολάρια από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης και τα μέτρα τόνωσης πέρυσι το Μάρτιο.

Ζημίες

Τα αεροπορικές μεταφορές στις ΗΠΑ συρρικνώθηκαν κατά 60% το 2020, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1984, που σημαίνει λιγότεροι από 550 εκατ. επιβάτες στις εγχώριες πτήσεις.
Μέχρι σήμερα, οι αμερικανικοί αερομεταφορείς εξακολουθούν να χάνουν ημερησίως στο σύνολό τους περί τα 150 εκατ. δολάρια, καθώς η επιβατική κίνηση παραμένει άκρως χαμηλή λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί.

Βελτίωση

Οι μετοχές του αμερικανικού κλάδου αερομεταφορών ενισχύθηκαν περίπου 16% τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι εσωτερικές πτήσεις παρουσιάζουν κάποια σημάδια βελτίωσης χάρη στην πρόοδο το εμβολιασμού.
Η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών κατέγραψε 1 εκατ. επιβάτες τις πέντε από τις πρώτες δέκα ημέρες του Μαρτίου, με αναλυτές να προβλέπουν ότι τα νούμερα θα αυξηθούν όσο προχωρά η άνοιξη και θα προχωρεί το πρόγραμμα των εμβολιασμών.

Ανταγωνισμός

Συνολικά, οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν επωφεληθεί από τη βοήθεια των φορολογουμένων περισσότερο σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους σε γειτονικές περιοχές όπως ο Καναδάς, όπου η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη επεκτείνει τα μέτρα ενίσχυσης του κλάδου ή στη Λατινική Αμερική, όπου δύο μεγάλοι αερομεταφορείς υπέβαλαν αίτηση για προστασία του κεφαλαίου 11 από τους πιστωτές λόγω της πανδημίας

Warrants

Η αμερικανική κυβέρνηση πέρυσι επέτεινε επίσης δάνεια χαμηλού κόστους με εγγύηση του δημοσίου ύψους 25 δισ. δολ. στις αεροπορικές εταιρείες.
Για τις επιχορηγήσεις για την καταβολή μισθοδοσίας, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ απαίτησε από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες να αποπληρώσουν το 30% και να εκδώσουν τα warrants.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης