Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χασούρα 180 εκατ. δολ τη μέρα για τους αερομεταφορείς - Απειλούνται 90.000 θέσεις εργασίας

Χασούρα 180 εκατ. δολ τη μέρα για τους αερομεταφορείς - Απειλούνται 90.000 θέσεις εργασίας
Οι αερομεταφορείς τελούν υπό ομηρεία.
Mε τις αεροπορικές να καίνε 180 εκατομμύρια δολάρια ημερησίως, διακυβεύονται 90.000 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του έτους.
Παρά, λοιπόν, τα bullish νέα που πλημμύρισαν τον κόσμο μετά την ανακοίνωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου της εταιρείας Pfizer κατά του κορωνοϊού, τα οποία, μάλιστα, ανέβασαν τις μετοχές των αεροπορικών εταιρειών στη Στρατόσφαιρα, οι αερομεταφορείς, γενικότερα, τελούν υπό ομηρεία.

Σύμφωνα με τον CEO της Airline For America, Nick Calio, ο οποίος μίλησε σε συνέδριο την Πέμπτη το πρωί 12 Νοεμβρίου, η ζήτηση για τις αεροπορικές εταιρείες έχει πέσει στα τάρταρα.
Κύρια αιτία για αυτό είναι το γεγονός του ισχυρού δεύτερου κύματος της πανδημίας.
Ο αριθμός των επιβατών που κάνουν καθημερινά checkin από τον Μάρτιο του 2019 έως τον Νοέμβριο του 2020 μειώνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα τον τελευταίο μήνα τα νούμερα να έχουν μειωθεί στα μισά.

Ο Calio υποστηρίζει ότι την περίοδο των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ η πληρότητα των αεροπλάνων έφτασε το -39%, εν συγκρίσει με έναν χρόνο πριν.
Επίσης, τα εταιρικά ταξίδια έχουν μειωθεί κατά 86%, σε σχέση με το 2019.
Σε αυτό το πλαίσιο, με τις αεροπορικές να καίνε 180 εκατομμύρια δολάρια ημερησίως, διακυβεύονται 90.000 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του έτους.
Σημειώνεται πως τα ρευστά διαθέσιμα αναμένεται να εξαντληθούν το α’ τρίμηνο του 2021.
Τον Οκτώβριο, η ΙΑΤΑ είχε προειδοποιήσει ότι οι αερομεταφορείς θα απολέσουν 130 δισεκ. δολ. φέτος.
Στην ουσία πρόκειται για έναν χρεοκοπημένο κλάδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης