Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αυστρία ανέστειλε εμβολιασμούς με παρτίδα της AstraZeneca, μετά τον θάνατο μίας 49χρονης

Η Αυστρία ανέστειλε εμβολιασμούς με παρτίδα της AstraZeneca, μετά τον θάνατο μίας 49χρονης
Από την ίδια δόση σοβαρή ασθένεια εμφάνισε και μία άλλη γυναίκα στην Αυστρία
Σχετικά Άρθρα

Οι αυστριακές αρχές ανέστειλαν τους εμβολιασμούς με μια παρτίδα του εμβολίου για τον Covid - 19 της AstraZeneca ως μέτρο προφύλαξης ενώ ερευνούν το θάνατο ενός ατόμου και την ασθένεια ενός άλλου μετά από χορήγηση δόσεων, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή (7/3/2021).
«Το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Ασφάλεια στην Υγεία (BASG) έλαβε τέτοιες δύο αναφορές σε χρονική σχέση με εμβολιασμό από την ίδια παρτίδα του εμβολίου AstraZeneca στην περιφερειακή κλινική  του Zwettl» στην επαρχία της Κάτω Αυστρίας, ανέφερε υγειονομική πηγή.
Μια 49χρονη γυναίκα απεβίωσε ως αποτέλεσμα σοβαρών διαταραχών πήξης του αίματος, ενώ μια 35χρονη εμφάνισε πνευμονική εμβολή και αναρρώνει, αναφέρει η ίδια πηγή.
Η πνευμονική εμβολή είναι μια οξεία πνευμονοπάθεια που προκαλείται από έναν αποσπασμένο θρόμβο αίματος.
«Επί του παρόντος δεν υπάρχουν ενδείξεις αιτιώδους σχέσης με τον εμβολιασμό», ανακοίνωσε η BASG.

Νοσοκόμες και οι δύο γυναίκες

Η ελβετική εφημερίδα Niederoesterreichische Nachrichten, καθώς και ο τηλεοπτικός οργανισμός ORF αλλά και το πρακτορείο ειδήσεων APA ανέφεραν πως οι δύο γυναίκες ήταν και οι δύο νοσοκόμες που εργάζονταν στην κλινική Zwettl.
Η BASG ανέφερε ότι η πήξη του αίματος δεν περιλαμβάνεται μεταξύ των γνωστών παρενεργειών του εμβολίου.
Ακολουθεί έρευνα, προκειμένου να αποκλειστεί εντελώς τυχόν πιθανή σχέση.
«Ως προληπτικό μέτρο, τα εναπομείναντα αποθέματα της συγκεκριμένης παρτίδας εμβολίων δεν θα χρησιμοποιηθούν» σημειώνουν οι αυστριακές υγειονομικές αρχές.
Η AstraZeneca δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο, όταν το Reuters επικοινώνησε με την εταιρεία.
Πάντως το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε πως η AstraZeneca βρίσκεται σε επαφή με τις αυστριακές αρχές και θα υποστηρίξει πλήρως την έρευνα.
Σημειώνει ότι το εμβόλιο είχε εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας βάσει ενός παγκόσμιου κλινικού προγράμματος στο οποίο συμμετείχαν 23.000 συμμετέχοντες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης