Διεθνή

«Ανταρσία» Kurz (Αυστρία) για προμήθεια και παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V

«Ανταρσία» Kurz (Αυστρία) για προμήθεια και παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V

Ο καγκελάριος Kurz δήλωσε ότι η Αυστρία εξετάζει το ενδεχόμενο της προμήθειας του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V και της παραγωγής του μετά την έγκριση του από τον ΕΜΑ

Η Αυστρία διεξάγει συνομιλίες με την Ρωσία με θέμα το ενδεχόμενο της αγοράς του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού Sputnik-V είτε της συνεργασίας στον τομέα της παραγωγής του σε περίπτωση που υπάρξει πιστοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), δήλωσε σήμερα ο καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz.
«Σε ό,τι αφορά στο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Sputnik-V, είμαστε σε επαφή.
Μίλησα τηλεφωνικά με τον Vladimir Putin.
Μετά από αυτή τη συνομιλία έχουμε συνεχείς επαφές με τον Ρώσο πρέσβη (στην Βιέννη Dmitri Liubinski) καθώς και με τις εταιρείες που το παράγουν στην Ρωσία.

Πρόκειται για δύο ζητήματα

Πρώτον
για την ενδεχόμενη αγορά του εμβολίου στην περίπτωση που το εγκρίνει ΕΜΑ.
Δεύτερον, για την δυνητική συνεργασία στον τομέα της παραγωγής του», δήλωσε ο αυστριακός καγκελάριος στους δημοσιογράφους στην Βιέννη.
Την 1η Μαρτίου ο Liubinski είχε ανακοινώσει ότι επισκέφθηκε την καγκελαρία για να συζητήσει ζητήματα σχετικά με την ενδεχόμενη προμήθεια του εμβολίου και την συνεργασία με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσο Επενδύσεων (RDIF) για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου στην Αυστρία καθώς και το θέμα της πιστοποίησης του από τον ΕΜΑ.
Στις 26 Φεβρουαρίου Kurz και Putin σε τηλεφωνική επικοινωνίας που είχαν συζήτησαν το θέμα της προμήθειας του ρωσικού εμβολίου από την Αυστρία μετά την έγκριση του από τον ΕΜΑ, όπως και τις δυνατότητες της από κοινού παραγωγής του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης