Τελευταία Νέα
Διεθνή

To lockdown στοιχίζει στη Merkel – Πτώση 2% για το CDU, κερδίζουν AfD και FDP

To lockdown στοιχίζει στη Merkel – Πτώση 2% για το CDU, κερδίζουν AfD και FDP
Κώδωνας κινδύνου για τους Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου ενόψει των βουλευτικών εκλογών τον Σεπτέμβριο 2021
Σχετικά Άρθρα

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Angela Merkel υποχωρεί στο 32% στην πρόθεση ψήφου, δηλαδή σε ποσοστό μικρότερο απ' αυτό που είχαν συγκεντρώσει στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές (32,9%), εξαιτίας των επικρίσεων για τη διαχείριση της πανδημίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται την Κυριακή (7/3/2021).
Πρόκειται για μια πτώση κατά δύο μονάδες μέσα σε μια εβδομάδα και επίσης για το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο έχει πέσει εδώ κι έναν χρόνο η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της καγκελαρίου και η σύμμαχός της Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) της Βαυαρίας, σύμφωνα με την έρευνα αυτή που πραγματοποιήθηκε για την εφημερίδα Bild.
Οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες είχαν φθάσει σχεδόν στο 40% στην πρόθεση ψήφου την άνοιξη του 2020, σε μια στιγμή που η Γερμανία θεωρούνταν ως χώρα υπόδειγμα στην αντιμετώπιση του Covid-19.

Κερδισμένοι AfD και FDP

Αυτοί που επωφελούνται είναι οι επικριτές των περιορισμών που εξακολουθούν να επιβάλλονται στον πληθυσμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας: η άκρα δεξιά της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), που φθάνει το 10%, και το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP), που βρίσκεται στο 9%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.
Πρόκειται για καμπανάκι κινδύνου για την καγκελάριο ενόψει δύο περιφερειακών εκλογών που θα αποτελέσουν τεστ στη Γερμανία, στη Βάδη - Βυρτεμβέργη και στη Ρηνανία-Παλατινάτο, αλλά κυρίως πριν από τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου 2021.
Η κυβέρνησή της δέχεται πυρά εξαιτίας της βραδύτητας της εκστρατείας εμβολιασμού, αποτυχιών στη διανομή τεστ για Covid στον πληθυσμό και της κόπωσης της κοινής γνώμης εξαιτίας των περιορισμών.

germany.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης