Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σλοβάκοι ασθενείς με Covid διακομίστηκαν στην Πολωνία και τη Γερμανία

Σλοβάκοι ασθενείς με Covid  διακομίστηκαν στην Πολωνία και τη Γερμανία
Η Σλοβακία, χώρα της ΕΕ με 5,4 εκατομμύρια κατοίκους, κατέγραψε κατά μέσο όρο 24,09 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 14 ημέρες
Σχετικά Άρθρα

Οι πρώτοι Σλοβάκοι ασθενείς με Covid-19 διακομίστηκαν στη γειτονική Πολωνία και άλλοι αναμένονται στη Γερμανία, ώστε να αποσυμφορήσουν τη χώρα αυτή που έχει το υψηλότερο ποσοστό θανάτων από Covid παγκοσμίως, ανακοίνωσαν οι αρχές αυτών των χωρών.
«Τρεις ασθενείς βρίσκονται αυτή την ώρα στην Πολωνία.
Ξέρουμε ότι πιθανόν θα έρθουν και άλλοι», δήλωσε ο Πολωνός υφυπουργός Υγείας Waldemar Kraska στο τηλεοπτικό κανάλι Polsat News.

Ασθενείς και στη Γερμανία

Δύο πρώτοι Σλοβάκοι ασθενείς αναμένονται επίσης να φθάσουν το απόγευμα στο Ντόρτμουντ, ανακοίνωσε στην πλευρά της η κυβέρνηση της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.
Μπορεί να ακολουθήσουν άλλοι οκτώ ασθενείς τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με τη Μπρατισλάβα, η Πολωνία και η Γερμανία έχουν προσφέρει έως σήμερα δέκα νοσοκομειακά κρεβάτια, ένα για κάθε Σλοβάκο ασθενή.
Η Πολωνία περιμένει επίσης σήμα από τις τσεχικές αρχές για να δεχθεί έναν πρώτο ασθενή από αυτή τη χώρα, πρόσθεσε ο Kraska.
Σύμφωνα με τον Πολωνό αξιωματούχο, οι ασθενείς που μεταφέρθηκαν από τη Μπρατισλάβα και την Πράγα είναι ασθενείς σε «μάλλον σοβαρή κατάσταση», που χρειάζεται να μπουν σε αναπνευστήρες.

Πλήττεται με σφοδρότητα η Σλοβακία

Η Σλοβακία, χώρα της ΕΕ με 5,4 εκατομμύρια κατοίκους, κατέγραψε κατά μέσο όρο 24,09 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 14 ημέρες, το υψηλότερο ποσοστό στον κόσμο, ακολουθούν η γειτονική Τσεχική Δημοκρατία, με ποσοστό 22,52 θανάτων ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης