Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης απέτρεψαν εκτροπή αεροσκάφους

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης απέτρεψαν εκτροπή αεροσκάφους
Ο Στρατός των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσε ότι εμπόδισε προσπάθεια αλλαγής κατεύθυνσης αεροπλάνου που εκτελούσε εσωτερική πτήση

Ο Στρατός των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, ο ιδεολογικά οργανωμένος βραχίονας των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, ανακοίνωσε ότι εμπόδισε μια προσπάθεια αλλαγής κατεύθυνσης αεροπλάνου που εκτελούσε εσωτερική πτήση προς αραβική χώρα του Κόλπου.
«Η συνωμοσία για την εκτροπή ενός αεροσκάφους Fokker 100 της εταιρίας Iran Air) εξουδετερώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 4/3, με την εγρήγορση των Φρουρών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Το κείμενο, που αναρτήθηκε στο Sepahnews, την επίσημη ιστοσελίδα των Φρουρών της Επανάστασης, κάνει λόγο για «συνωμοσία» της οποίας ο «πρωτουργός» είχε «την πρόθεση να κάνει το αεροπλάνο να προσγειωθεί σε ένα αεροδρόμιο μιας από τις χώρες της νότιας ακτής του Περσικού Κόλπου».
Σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης, το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Αχβάζ, στο νοτιοδυτικό Ιράν, με προορισμό τη Μασχάντ, βορειοδυτικά, στις 22:10 (20:40 ώρα Ελλάδας).
«Ο πρωτουργός της συνωμοσίας» συνελήφθη έπειτα «από αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του Ισπαχάν» (κέντρο), αναφέρεται στην ανακοίνωση, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε.
«Οι επιβάτες του αεροσκάφους, που χαίρουν άκρας υγείας, μεταφέρθηκαν στον (τελικό) προορισμό τους με άλλη πτήση», προστίθεται στο κείμενο, όπου διευκρινίζεται ότι διεξάγεται έρευνα.
Οι Φρουροί της Επανάστασης είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια των αεροδρομίων και του εναέριου χώρου του Ιράν.
Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έχει τεταμένες σχέσεις με πολλές από τις γειτονικές της χώρας στην αραβική χερσόνησο, ιδιαίτερα τη Σαουδική Αραβία, τον μεγάλο αντίπαλό της στην περιοχή, αλλά και το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Το Ιράν και οι τρεις αυτές χώρες κατηγορούν συχνά η μία την άλλη για αποσταθεροποιητικές επιχειρήσεις στο έδαφός τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης