Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bourla (Pfizer): Aξιόπιστη παράδοση των προμηθειών του εμβολίου για όλους και παντού

Bourla (Pfizer): Aξιόπιστη παράδοση των προμηθειών του εμβολίου για όλους και παντού
Είναι υπερήφανος που βλέπω δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech να διανέμονται μέσω του COVAX, να έχουν φτάσει στη Ρουάντα ανέφερε ο επικεφαλής της Pfizer
Σχετικά Άρθρα

Μήνυμα για την άφιξη δόσεων του εμβολίου κατά της Covid στη Ρουάντα, έστειλε ο επικεφαλής της Pfizer, Bourla, τονίζοντας πως είναι απαραίτητη, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, η «αξιόπιστη παράδοση των προμηθειών του εμβολίου για όλους και παντού».

Η ανάρτηση του Bourla αναφέρει επίσης:
«Στη μάχη κατά της Covid-19, είναι απαραίτητη η αξιόπιστη παράδοση των προμηθειών του εμβολίου για όλους και παντού.
Είναι υπερήφανος που βλέπω δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech να διανέμονται μέσω του COVAX, να έχουν φτάσει στη Ρουάντα, ώστε να προστατέψουν τους υγειονομικούς εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή».

μπουρ.png

Μαίνεται ο «πόλεμος» για τα εμβόλια

Την ίδια ώρα, μαίνεται ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε χώρες και φαρμακοβιομηχανίες για την προμήθεια των εμβολίων κατά της covid-19.
Τελευταίο επεισόδιο αποτελεί η κόντρα ανάμεσα στην Αυστραλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά το μπλόκο στις δόσεις των εμβολίων της AstraZeneca από την Ιταλία.

Διευκρινίσεις από την Κομισιόν

Διευκρινίσεις σχετικά με το μπλόκο της Ιταλίας στην εξαγωγή εμβολίων της AstraZeneca για τον κορωνοϊό στην Αυστραλία, παρείχε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Eric Mamer.
Ειδικότερα, ο Mamer υποστήριξε ότι οι δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, τις οποίες μπλόκαρε η Ιταλία από το να εξαχθούν στην Αυστραλία, παραμένουν «στην ιδιοκτησία της εταιρείας».
Παράλληλα, ο Mamer ανέφερε ότι η Κομισιόν δεν αποφασίζει ότι αυτές οι δόσεις «πρέπει να πάνε στον Χ ή στον Ψ.
Η απόφαση λέει ότι οι ιταλικές αρχές έπρεπε να λάβουν μία απόφαση την οποία στηρίξαμε γιατί με βάση την αξιολόγηση πρέπει να γίνει πρόοδος όσον αφορά στις παραδόσεις στην ΕΕ».
Το μήνυμα που στέλνει η Κομισιόν, σημειώνει ο ίδιος, είναι ότι περιμένει από τις εταιρείες, με τις οποίες έχει υπογράψει η Επιτροπή, να κάνουν ό,τι μπορούν και να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους.



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης