Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης σε Σχοινά: Στην Ελλάδα πάμε καλά με τα εμβόλια – Πιέσεις στις εταιρείες να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα

Μητσοτάκης σε Σχοινά: Στην Ελλάδα πάμε καλά με τα εμβόλια – Πιέσεις στις εταιρείες να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα
Αναμένουμε σημαντική αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών το β’ τρίμηνο του 2021 ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα

Την ικανοποίηση του για τον ρυθμό των εμβολιασμών στην Ελλάδα εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 5/3 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και επίτροπο για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά.
«Χθες ξεπεράσαμε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου δόσεων.
Η Ελλάδα αναλογικά κινείται πιο γρήγορα από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Αλλά αυτό το οποίο θέλω να τονίσω ακόμα μία φορά είναι η οργάνωση της διαδικασίας, ο ψηφιακός της χαρακτήρας και το γεγονός ότι πολλοί πολίτες αισθάνονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, διότι βλέπουν ότι έχει χτιστεί μία σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ αυτών και του κράτους.
Μία πολύ δύσκολη αποστολή.
Τώρα βέβαια το ζητούμενο είναι πως θα επιταχύνουμε για να μπορέσουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας, το οποίο θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας.
Θέλω να ευχαριστήσω την Επιτροπή και την πρόεδρο για το γεγονός ότι αγκάλιασε την ιδέα του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ως ενός εργαλείου που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις την ελεύθερη μετακίνηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όταν βγήκαμε πρώτοι να θέσουμε το ζήτημα αυτό ήμασταν σίγουροι ότι θα καταλήγαμε τελικά σε μία τέτοια λύση και χαίρομαι ιδιαίτερα που η Επιτροπή στηρίζει ανοιχτά αυτήν την πρωτοβουλία» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Πιέσεις στις εταιρείες

Σε αυτό το σημείο ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν να ενταθούν οι πιέσεις στις φαρμακοβιομηχανίες να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα τους για την παράδοση των εμβολίων.
«Τώρα προσβλέπουμε και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μπορέσουμε να πιέσουμε όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες, ώστε να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματά τους για τις παραδόσεις των δόσεων των εμβολίων το δεύτερο τρίμηνο 2021, οπότε και εκτιμούμε ότι θα υπάρχει σημαντική αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Σχοινάς: Πρωταγωνιστεί η Ελλάδα

Από την πλευρά του ο Μαργαρίτης Σχοινάς εξέφρασε την ικανοποίηση του για την στάση της Ελλάδας απέναντι στην πανδημία.
«Ως Έλληνας Επίτροπος, αντιπρόεδρος, με μεγάλη χαρά και περηφάνια βλέπω την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί σε δύο εργοτάξια που είναι καθοριστικά για την ευρωπαϊκή απάντηση στην πανδημία.
Πρώτο, τον εμβολιασμό, όπου χθες έφυγα βαθιά εντυπωσιασμένος από τον «Προμηθέα», από την οργάνωση αλλά και το προσωπικό και τους εμβολιαζόμενους οι οποίοι ήταν γεμάτοι ενθουσιασμό για αυτήν την προσπάθεια.
Το δεύτερο εργοτάξιο είναι το Ταμείο Ανάκαμψης, όπου το ελληνικό προσχέδιο κατά κοινή ομολογία είναι υπόδειγμα για πολλούς άλλους.
Και οι πρόοδοι που κάνει η χώρα σε αυτά τα ευρωπαϊκά εργοτάξια είναι πολύ πολύ σημαντική.
Επίσης, σημειώνω και χαιρετίζω το προσωπικό σου ενδιαφέρον για το πιστοποιητικό.
Θα παρουσιάσουμε μία πρόταση στις 17 Μαρτίου, η οποία θα είναι το πρώτο βήμα για την επιστροφή στην κινητικότητα αλλά χωρίς σε καμία περίπτωση να θέσουμε σε κίνδυνο τις μεγάλες θυσίες των Ευρωπαίων τον τελευταίο χρόνο.
Δουλεύουμε σε όλο αυτό το εύρος των πρωτοβουλιών που με χαρά θα συζητήσουμε» είπε ο κ.Σχοινάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης