Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Δεν μας προβληματίζουν οι ρωσικές και κινεζικές εξαγωγές εμβολίων

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Δεν μας προβληματίζουν οι ρωσικές και κινεζικές εξαγωγές εμβολίων

Η ΕΕ θα προσφέρει 4 δισ. εμβόλια σε 140 χώρες του κόσμου, τόνισε ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Heiko Maas

Σχετικά Άρθρα
Δεν προκαλούν ταραχή οι εξαγωγές εμβολίων της Κίνας και της Ρωσίας στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο, δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Heiko Maas την Πέμπτη 4 Μαρτίου σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ.
Έχουμε διπλάσιο αριθμό εμβολιασμένων από την Κίνα και τη Ρωσία και η ΕΕ θα προσφέρει τρία δισ. εμβόλια σε 140 χώρες του κόσμου, τόνισε.
«Ειδήσεις ότι η Κίνα θα προμηθεύσει 46 χώρες και θα παραγάγει δύο δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου έως το τέλος του έτους δεν με ταράζουν.

Εμβολιασμοί

Η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Biontech και η αμερικανική εταιρία Pfizer θα παραγάγουν μόνο φέτος επίσης δύο δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου.
Επιπλέον, δύο φορές περισσότεροι άνθρωποι έχουν ήδη εμβολιαστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση από ό,τι στη Ρωσία και την Κίνα», δήλωσε σήμερα μετά από συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας Nikola Selaković.

Παραγωγή

«Αν δει κανείς τους αριθμούς, δεν χρειάζεται πάντα να ταράζεται αμέσως όταν διατίθενται εμβόλια σε άλλες χώρες από την Κίνα ή τη Ρωσία.
Εμείς στην Ευρώπη δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε με αυτό που κάνουμε και με αυτό που προσφέρουμε και με ό,τι έχουμε ήδη προσφέρει.
Κάθε τρίτο ευρώ της διεθνούς πρωτοβουλίας εμβολιασμού Covax για τις φτωχότερες χώρες προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Φέτος, η Covax θα λάβει από την ΕΕ τρία δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων τα οποία προορίζονται για περισσότερες από 140 χώρες», τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός.

Ευρώπη

Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποιούν ήδη εμβόλια από την Κίνα και τη Ρωσία.
Η Σερβία έχει λάβει 1,5 εκατομμύρια δόσεις του κινέζικου εμβολίου Sinopharm από τον Ιανουάριο και δύο εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού Sputnik V αναμένεται να παραδοθούν έως τα τέλη Απριλίου.
Η Ουγγαρία ήταν η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία άρχισε να χορηγεί το κινεζικό σκεύασμα, παρόλο που δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).
Την Τετάρτη (3/3) έγινε επίσης γνωστό ότι ο Τσέχος πρόεδρος Miloš Zeman, απευθύνθηκε στην Κίνα με αίτημα τη βοήθεια για τους εμβολιασμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης