Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία - Κορωνοϊός: Το εμβόλιο της AstraZeneca συστήνεται και για τους άνω των 65 ετών

Σουηδία - Κορωνοϊός: Το εμβόλιο της AstraZeneca συστήνεται και για τους άνω των 65 ετών
Η Στοκχόλμη δεν συνέστηνε αυτό το εμβόλιο για τους άνω των 65 ετών, κάνοντας λόγο για ανεπαρκή επιστημονικά δεδομένα
Σχετικά Άρθρα

Οι υγειονομικές αρχές στην Σουηδία επέκτειναν στους άνω των 65 ετών τη σύστασή τους για τη χρήση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, βασιζόμενες σε νέες βρετανικές μελέτες.
Έως τώρα, η Στοκχόλμη δεν συνέστηνε αυτό το εμβόλιο για τους άνω των 65 ετών, κάνοντας λόγο για ανεπαρκή επιστημονικά δεδομένα εκ μέρους του βρετανο-σουηδικού εργαστηρίου
«Πλέον, τρεις μεγάλες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη Βρετανία καταδεικνύουν ότι το εμβόλιο της AstraZeneca έχει καλή προστατευτική επίδραση ακόμα και για τα άτομα άνω των 80 ετών και η προστατευτική αυτή επίδραση είναι συγκρίσιμη με εκείνη των άλλων εγκεκριμένων εμβολίων», ανέφερε η δημόσια αρχή Υγείας, σε ένα δελτίο τύπου.
Η Γερμανία σήμερα (4/3)α και το Βέλγιο χθες έκαναν το ίδιο, ενώ η Γαλλία επέκτεινε τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους 65-75 ετών με συννοσηρότητες.

Ιταλία: Μόνο μία δόση εμβολίου σε όσους νόσησαν από κορωνοϊό

Μόνο μια δόση εμβολίου κατά της COVID-19 θα χορηγεί η Ιταλία σε αυτούς που είχαν προσβληθεί προηγουμένως από τον νέο κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.
«Μπορεί να εξεταστεί η μία δόση του εμβολίου για τους ανθρώπους που είχαν προηγουμένως μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, είτε παρουσίασαν συμπτώματα είτε όχι» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.
Η σύσταση αυτή αφορά τους ανθρώπους που είχαν διαγνωστεί με τον νέο κορωνοϊό πριν από τρεις με έξι μήνες.
Η Γαλλία και η Ισπανία ανακοίνωσαν παρόμοια πολιτική τον περασμένο μήνα (Φεβρουάριος 2021), σε μια κίνηση που φαίνεται επίσης ότι αποσκοπεί στην εξοικονόμηση δόσεων εμβολίων κατά της COVID-19 και στην ενίσχυση των αποθεμάτων, την ώρα που οι χώρες της ΕΕ αγωνίζονται να διεξαγάγουν τις εκστρατείες εμβολιασμού του πληθυσμού τους λόγω περικοπών στον εφοδιασμό που επιβάλλονται από τις φαρμακευτικές εταιρείες.
Η Ιταλία, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 60 εκατομμυρίων κατοίκων, είχε χορηγήσει 4,76 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 έως σήμερα (4/3) το πρωί.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης