Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπλόκο από την Ιταλία στην αποστολή 250.000 εμβολίων της AstraZeneca στην Αυστραλία

Μπλόκο από την Ιταλία στην αποστολή 250.000 εμβολίων της AstraZeneca στην Αυστραλία
Η Ρώμη αποφάσισε να αποτρέψει την εξαγωγή εμβολίων στην Αυστραλία, σε μια πρώτη προσπάθεια αυτά να παραμείνουν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σχετικά Άρθρα

Φρένο στην αποστολή 250.000 δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca κατά της νόσου Covid-19, που είχαν ως προορισμό την Αυστραλία, έβαλε η Ιταλία,
Η Ρώμη αποφάσισε να αποτρέψει την εξαγωγή των εμβολίων, σε μια πρώτη προσπάθεια αυτά να παραμείνουν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μάλιστα, η ιταλική κυβέρνηση κοινοποίησε την απόφασή της στις Βρυξέλλες στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.
Η Επιτροπή είχε την εξουσία να αντιταχθεί στην απόφαση, αλλά δεν το έπραξε.
Ωστόσο, αυτή η κίνηση απειλεί να πυροδοτήσει έναν νέο πόλεμο, ανάλογο με αυτόν που είχε συμβεί τον περασμένο Μάρτιο για την προμήθεια μασκών.
Σύμφωνα με το αμφιλεγόμενο σύστημα που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα τέλη Ιανουαρίου, οι εταιρείες ανάπτυξης εμβολίων με έδρα την ΕΕ πρέπει να παίρνουν άδειες από τις εθνικές τους κυβερνήσεις, προκειμένου να υπάρξει εξαγωγή.

Βολές Draghi 

Το σχέδιο αποτελεί ένα μέτρο των Βρυξελλών στην παραδοχή της AstraZeneca ότι θα χάσει στόχους για την παράδοση εμβολίων, προκαλώντας υποψίες ότι έχουν συναφθεί συμφωνίες με άλλες χώρες, χάριν των οποίων η εταιρεία αθετεί τη συμφωνία με την ΕΕ.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός, Mario Draghi, επέκρινε την ΕΕ επειδή δεν επέβαλε αυστηρότερους ελέγχους κατά την εξαγωγή εμβολίων, ενώ παράλληλα η AstraZeneca αρνήθηκε να σχολιάσει, όπως και η επιτροπή.
Ο Draghi είπε ότι η επιτάχυνση της προσπάθειας εμβολιασμού της Ιταλίας θα είναι το επίκεντρο των πρώτων μηνών της πρωθυπουργίας του.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε νέους στόχους εμβολιασμού.
Από τις 2 Μαρτίου, είχαν εμβολιαστεί 4,6 εκατομμύρια άτομα.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο Draghi αντικατέστησε επίσης τις δύο κορυφαίες προσωπικότητες που είναι υπεύθυνες για το πρόγραμμα υπό την προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας.
Διόρισε τον στρατηγό του ιταλικού στρατού Francesco Paolo Figliuolo ως νέο επίτροπο έκτακτης ανάγκης της χώρας Covid-19, αντικαθιστώντας τον Domenico Arcuri.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός όρισε επίσης νέο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης