Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Δεν υπάρχουν συνομιλίες για την προμήθεια του Sputnik V - Άρχισε η αξιολόγηση από τον ΕΜΑ

Κομισιόν: Δεν υπάρχουν συνομιλίες για την προμήθεια του Sputnik V - Άρχισε η αξιολόγηση από τον ΕΜΑ
Δεν υπάρχουν σε εξέλιξη συνομιλίες για την προμήθεια του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης
Σχετικά Άρθρα
Δεν υπάρχουν σε εξέλιξη συνομιλίες για την προμήθεια του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ωστόσο νωρίτερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε την έναρξη της αξιολόγησης του ρωσικού εμβολίου.
«Αυτήν την στιγμή δεν διεξάγονται συνομιλίες για την ένταξη του εμβολίου Sputnik στο χαρτοφυλάκιο» των εμβολίων κατά της Covid-19 που έχουν παραγγελθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε ο εκπρόσωπος κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
Σημειώνεται ότι ήδη η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Τσεχία, κινήθηκαν εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου και επέλεξαν τα ρωσικά και τα κινεζικά εμβόλια.
Αυστρία και Δανία θα συμμαχήσουν με το Ισραήλ για την προμήθεια εμβολίων κατά της covid-19.

Άρχισε η διαδικασία αξιολόγησης από τον ΕΜΑ

Την έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης του ρωσικού εμβολίου για τον κορωνοϊό Sputnik V ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).
Υπενθυμίζεται ότι συγκεκριμένο εμβόλιο κατά της COVID-19 αναπτύχθηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya της Ρωσίας.
ema.JPG

«Η απόφαση της CHMP (η αρμόδια επιτροπή του EMA) να ξεκινήσει την αξιολόγηση βασίζεται σε αποτελέσματα εργαστηριακών και κλινικών μελετών σε ενήλικες.
Αυτές οι μελέτες δείχνουν ότι το Sputnik V ενεργοποιεί την παραγωγή αντισωμάτων και ανοσοκυττάρων που στοχεύουν τον SARS-CoV-2 κορωνοϊό και μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από το COVID-19» αναφέρεται στη σχετική η ανακοίνωση.
Ο EMA τονίζει ότι θα θα αξιολογήσει τα δεδομένα όταν θα είναι διαθέσιμα για να αποφασίσει εάν τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων.
Η εν εξελίξει αξιολόγηση θα συνεχιστεί έως ότου διατεθούν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για επίσημη έγκριση άδειας κυκλοφορίας.
«Ο EMA θα αξιολογήσει τη συμμόρφωση του Sputnik V με τα συνήθη πρότυπα της ΕΕ για αποτελεσματικότητα, ασφάλεια και ποιότητα» τονίζεται.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης