Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σεούλ: Δύο άνθρωποι πέθαναν μετά τον εμβολιασμό τους με AstraZeneca - Είχαν υποκείμενα νοσήματα

Σεούλ: Δύο άνθρωποι πέθαναν μετά τον εμβολιασμό τους με AstraZeneca - Είχαν υποκείμενα νοσήματα
Οι δύο πολίτες λάμβαναν θεραπεία σε νοσοκομεία μακροχρόνιας περίθαλψης στην περιοχή της Σεούλ και ήταν ηλικίας 50 και 64 ετών αντίστοιχα 

Σχετικά Άρθρα
Δύο άνθρωποι από την Νότια Κορέα, πέθαναν μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca, ωστόσο είχαν πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αξιωματούχους.
Οι δύο πολίτες λάμβαναν θεραπεία σε νοσοκομεία μακροχρόνιας περίθαλψης στην περιοχή της Σεούλ.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, ο ένας από τους άτυχους ανθρώπους ήταν περίπου 50 ετών.
Ώρες μετά τον εμβολιασμό τους την Τρίτη 2/3 το πρωί, ο ασθενής άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας και αντιμετώπισε δυσκολία στην αναπνοή, αλλά ανέκαμψε μετά από εντατική φροντίδα.
Ωστόσο, τα συμπτώματα επανεμφανίστηκαν και οδήγησαν τελικά στο θάνατό του.

Η δεύτερη περίπτωση 

Το δεύτερο άτομο, ένας 63χρονος άνδρας με εγκεφαλοαγγειακή νόσο, πέθανε επίσης την Τετάρτη 3/3 το πρωί, τέσσερις ημέρες μετά τον εμβολιασμό του.
Είχε ήδη εμφανίσει ένα 24ωρο μετά τον εμβολιασμό σύμφωνα με τα τοπικά μέσα σοβαρά συμπτώματα, όπως υψηλό πυρετό και πόνο σε όλο το σώμα.
Σε κάθε περίπτωση, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη αποδείξει εάν οι θάνατοι προκλήθηκαν από παρενέργειες που προκάλεσε το εμβόλιο, όπως πρόσθεσε το πρακτορείο ειδήσεων.
Η Νότια Κορέα χρησιμοποιεί το εμβόλιο AstraZeneca για ιατρικό προσωπικό και ασθενείς σε γηροκομεία, αλλά το έχει απαγορεύσει για ηλικιωμένους ηλικίας 65 ετών και άνω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης