Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bolsonaro effect: Sell off στο βραζιλιάνικο χρηματιστήριο μετά την εκδίωξη του CEO της Petrobras

Bolsonaro effect: Sell off στο βραζιλιάνικο χρηματιστήριο μετά την εκδίωξη του CEO της Petrobras
Οι μετοχές της Petrobras στο χρηματιστήριο του Σάο Πάολο υποχώρησαν 19% τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου
Σχετικά Άρθρα

Οι μετοχές της Petrobras όπως και το ρεάλ υποχώρησαν έναντι του δολαρίου, αφού ο πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro αντικατέστησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας μετά από διαφωνία σχετικά με τις τιμές των καυσίμων.
Ειδικότερα, οι μετοχές της Petrobras στο χρηματιστήριο του Σάο Πάολο υποχώρησαν 19% τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν αρνητικά στον διορισμό εκ μέρους της κυβέρνησης ενός στρατηγού στρατού χωρίς εμπειρία στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου ως νέου αφεντικού του ομίλου.
Οι ειδήσεις έπληξαν την ευρύτερη αγορά, με τον δείκτη αναφοράς Bovespa να πέφτει 3,7%.
Το βραζιλιάνικο ρεάλ έχασε το 2,4% της αξίας του έναντι του δολαρίου, στα 5,5 ρεάλ ανά δολάριο, προτού ανακάμψει στα 5,44 ρεάλ ανά δολάριο.
Η ξαφνική απόφαση για την Petrobras ήρθε μετά την απόλυση του CEO Roberto Castello Branco, o οποίος απομακρύνθηκε μετά τις πρόσφατες αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης και του ντίζελ, οι οποίες προκάλεσαν αναταραχές.
«Εάν ο Τύπος ανησυχεί για τη χθεσινή αλλαγή [του CEO], την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν περισσότεροι λόγοι ανησυχίας», δήλωσε ο Bolsonaro.
Σημειώνεται πως το βραζιλιάνικο Δημόσιο κατέχει περίπου το 36,8% της Petrobras, αλλά το 50,5% των δικαιωμάτων ψήφου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης