Τελευταία Νέα
Διεθνή

Confindustria: Επιστροφή στην ανάπτυξη για την Ιταλία το δεύτερο 3μηνο του 2021

Confindustria: Επιστροφή στην ανάπτυξη για την Ιταλία το δεύτερο 3μηνο του 2021
Η ανάκαμψη στις αγορές μπορεί να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και να βελτιώσει τις οικονομικές προοπτικές για το 2021
Σχετικά Άρθρα

Υψηλότερες πιθανότητες για επιστροφή στην ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο του 2021, ως συνέχεια του ράλι στις χρηματοπιστωτικές αγορές από τότε που ο Mario Draghi ανέλαβε την πρωθυπουργία «βλέπει» ο σύνδεσμος των Ιταλών βιομηχάνων (Confindustria) .
.Η ανάκαμψη στις αγορές μπορεί να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και να βελτιώσει τις οικονομικές προοπτικές για το 2021, εκτιμά η Confindustria σε έκθεση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο (20/2/2021).
Η Ιταλία συγκέντρωσε περισσότερα από 110 δισεκατομμύρια για την πρώτη πώληση ομολόγων της από τότε που ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 14/2/2021.

Εντυπωσιακή στήριξη επενδυτών

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή υποστήριξη των επενδυτών στη νέα ιταλική κυβέρνηση εκτιμά το Bloomberg.
Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα την προηγούμενη εβδομάδα με βάση τις ενδείξεις ότι ο νέος πρωθυπουργός απολαμβάνει μεγάλης διακομματικής στήριξης.
Είναι ενδεικτικό ότι, ο δείκτης FTSE MIB κέρδισε περίπου 6% από την 1η Φεβρουαρίου.
Ωστόσο, η Confindustria δεν αναμένει ανάκαμψη στο ΑΕΠ της Ιταλίας έως το τρίτο τρίμηνο του έτους καθώς οι συνεχιζόμενοι περιορισμοί Covid-19 και οι καθυστερήσεις στην εκστρατεία εμβολιασμού αναστέλλουν την οικονομική δραστηριότητα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης