Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi (Ιταλία): Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης θα διατηρήσουν σε βιώσιμα επίπεδα το χρέος

Draghi (Ιταλία): Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης θα διατηρήσουν σε βιώσιμα επίπεδα το χρέος

Οι πόροι της ΕΕ θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά για την ανάκαμψη της ιταλική οικονομίας επισήμανε ο Mario Draghi ενώ υπογράμμισε ότι δεν καθορίζουν τα επιτόκια της βιωσιμότητα του χρέους αλλά ο ρυθμός ανάπτυξης

Σχετικά Άρθρα
Οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συμβάλουν στη διατήρηση του κόστους εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους της χώρας σε βιώσιμα επίπεδα, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Draghi, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2021.
Ο Draghi, ο οποίος παρέστη στην πρώτη εκδήλωση μετά την ψήφο εμπιστοσύνης από τα δύο νομοθετικά σώματα της Ιταλίας, τη Βουλή και τη Γερουσία, αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή βοήθεια προς την οικονομία της Ιταλίας προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας.

Ανάπτυξη

«Για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια, το κράτος μπορεί να πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις με τον μόνο περιορισμό που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν με το βέλτιστο τρόπο, γεγονός που σημαίνει ότι θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά για την ανάπτυξη της χώρας και συνεπώς συμβάλλουν επίσης στη διατήρηση του χρέους σε βιώσιμα επίπεδα», δήλωσε ο ίδιος.

Ύφεση και επιτόκια

Ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επισήμανε ότι στα τρέχοντα επίπεδα στα οποία έχει διαμορφωθεί «δεν είναι τα επιτόκια που καθορίζουν τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, αλλά ο ρυθμός ανάπτυξης μιας χώρας».
Να σημειωθεί ότι πανδημία έχει προκαλέσει περισσότερους από 90.θανάτους στην Ιταλία, «παγιδεύοντας» την οικονομία της στη χειρότερη ύφεση μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο ενώ το δημόσιο χρέος έχει διαμρφωθεί στο 160% του ΑΕΠ.
Ιταλία: δημόσιο χρέος ως % ΑΕΠ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης