Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ - Ρωσία: Δεν θα επιβληθούν προς το παρόν κυρώσεις στους φίλα προσκείμενους ολιγάρχες

ΕΕ - Ρωσία: Δεν θα επιβληθούν προς το παρόν κυρώσεις στους φίλα προσκείμενους ολιγάρχες
Σύμφωνα με πληροφορίες του EU Observer, στις 22 Φεβρουαρίου οι υπουργοί Eξωτερικών της ΕΕ θα συμφωνήσουν σ’ ένα πακέτο μέτρων
Σχετικά Άρθρα

Οι κυρώσεις της ΕΕ εξαιτίας της σύλληψης του Navalny θα αφορούν αποκλειστικά Ρώσους αξιωματούχους.
Στον μαύρο κατάλογο δεν θα συμπεριληφθούν οι φιλικά προσκείμενοι στο Κρεμλίνο Ρώσοι ολιγάρχες, γράφει ο ιστότοπος EU Observer επικαλούμενος διπλωματικές πηγές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του EU Observer, στις 22 Φεβρουαρίου οι υπουργοί Eξωτερικών της ΕΕ θα συμφωνήσουν σ’ ένα πακέτο μέτρων που θα αφορά Ρώσους κρατικούς αξιωματούχους που εμπλέκονται στην φυλάκιση του Navalny.
Θα τους απαγορεύσουν την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα παγώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Σε ισχύ τις επόμενες εβδομάδες

Η διπλωματική υπηρεσία της ΕΕ προτίθεται να επισπεύσει τη διαδικασία ώστε οι κυρώσεις να τεθούν σε ισχύ τις επόμενες εβδομάδες.
Θέμα συζήτησης τη Δευτέρα στην σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών θα είναι εκτός από την σύλληψη του Navalny και την άρνηση της Ρωσίας να εφαρμόσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΑΔ) για την απελευθέρωσή του, και οι διώξεις εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών γενικότερα.
Επίσης το πρακτορείο TASS επικαλούμενο διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες μεταδίδει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο της επιβολής κυρώσεων σε Ρώσους μεγαλοεπιχειρηματίες επειδή δεν υπάρχουν επαρκείς νομικοί λόγοι για κάτι τέτοιο.
"Σε ό,τι αφορά τους Ρώσους ολιγάρχες, η ιδέα της επιβολής κυρώσεων εναντίον τους δεν ανταποκρίνεται στην δική μας πολιτική.
Λαμβάνουμε το μέτρο των κυρώσεων για να αλλάξει η πολιτική της ρωσικής κυβέρνησης, οι κυρώσεις επιβάλλονται σε πρόσωπα τα οποία έχουν άμεση σχέση με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, γι’ αυτό χρειάζονται πολύ σοβαροί νομικοί λόγοι", δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ο Ευρωπαίος διπλωμάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης