Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Samsung θα παράγει 3 εκατ. κινητά ετησίως στις νέες εγκαταστάσεις της στην Τουρκία

Η Samsung θα παράγει 3 εκατ. κινητά ετησίως στις νέες εγκαταστάσεις της στην Τουρκία
Στην Τουρκία θα κατασκευάσει κινητά τηλέφωνα μόνο για την εγχώρια αγορά κατά την πρώτη φάση αλλά και ολόκληρη τη σειρά Galaxy A, αναφέρει επίσης η Milliyet Daily
Σχετικά Άρθρα
Ο τεχνολογικός γίγαντας της Νότιας Κορέας Samsung θα παράγει 3 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα στη νέαν του εγκατάσταση στην Τουρκία σε συνεργασία με τοπικούς παράγοντες αναφέρει η Daily Sabah.
Πλέον έχουν αρχίσει να δημοσιεύονται λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα επένδυση της Samsung που ανακοινώθηκε στα τέλη του 2020.
Κατά συνέπεια, στην Τουρκία θα κατασκευάσει κινητά τηλέφωνα μόνο για την εγχώρια αγορά κατά την πρώτη φάση αλλά και ολόκληρη τη σειρά Galaxy A, αναφέρει επίσης η Milliyet Daily.
Αργότερα, η Samsung σχεδιάζει να εξαγάγει προϊόντα και σε άλλες χώρες.
Η Samsung ξεκίνησε την παραγωγή κινητών τηλεφώνων στην Τουρκία με την επωνυμία Sunny στο πλαίσιο συνεργασίας με την Τουρκική Atmaca Elektronik.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, Τούρκοι και Νοτιοκορεάτες εργαζόμενοι δουλεύουν μαζί στις εγκαταστάσεις, με τους μηχανικούς της Νότιας Κορέας να έχουν αναλάβει κυρίως τους ποιοτικούς ελέγχους.

Οι Τούρκοι συνεργάτες


Ο συνεργάτης της Samsung, Atmaca Elektronik, είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές οθονών της Τουρκίας και είναι επίσης προμηθευτής παγκόσμιων τεχνολογικών γίγαντων.
Κατασκευάζει τέσσερις από τις 10 τηλεοράσεις Samsung που παράγονται στην Τουρκία και έχει επίσης συνεργαστεί με τη Philips.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, τα τηλέφωνα της Samsung ξεκίνησαν να παράγονται στις εγκαταστάσεις της Atmaca στην περιοχή Esenyurt της Κωνσταντινούπολης, η οποία εκκίνησε με επένδυση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων το 2005.

Όπως και άλλες μεγάλες εταιρείες, η Samsung προσπαθεί να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις παραγωγής της σε άλλες χώρες καθώς η εταιρεία επικεντρώνεται στη μείωση της εξάρτησής της από τις κινεζικές εταιρείες.
Πρόσφατα άρχισε να κατασκευάζει ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής οθονών στην Ινδία. Η εταιρεία διαθέτει ήδη και λειτουργεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής smartphones στον κόσμο στην Ινδία.

Όπως μετέδιδε στις 5/2/2021 το BanakingNews: Ανοίγει εργοστάσιο παραγωγής στην Τουρκία η Xiaomi - Eπένδυση ύψους 30 εκατ. δολαρίων

Επεκτείνεται ο κολοσσός της Xiaomi, καθώς ανοίγει μονάδα παραγωγής στην Κωνσταντινούπολη εντός του α’ τριμήνου 2021, με μια επένδυση ύψους 30 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Έτσι η Τουρκία θα αποτελεί την τέταρτη χώρα στον κόσμο όπου το η Xiaomi θα ξεκινήσει παραγωγή, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.
Στην τουρκική μονάδα θα απασχοληθούν σχεδόν 2.000 άτομα και η παραγωγική της ικανότητα θα είναι 5 εκατ. smart phones ετησίως.
Ειδικότερα, μετά τις εταιρείες τηλεπικοινωνίας OPPO, Tecno, TCL και Vivo, η Xiaomi ακολουθεί τα χνάρια τους κι επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο λιμάνι της πόλης Αβτσιλάρ στην Κωνσταντινούπολη, σ’ ένα εργοστάσιο έκτασης 14.000 τετραγωνικών μέτρων.
a1d9c333d5fd036d611905ae76898a5e_XL.jpg

Θα πωλούνται φθηνότερα στους Τούρκους

Οι συσκευές θα πωλούνται οικονομικότερα στους Τούρκους, ωστόσο η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει.
«Η Τουρκία συνιστά μια πολύ σημαντική επενδυτική αγορά για εμάς», δήλωσε το ανώτατο στέλεχος της εταιρείας, Usher Liu αναπτύσσοντας την επενδυτική πολιτική της κινέζικης εταιρείας για τη γείτονα χώρα.
Ο διευθυντής της Salcomp Manufacturing David Chang :
«Η Τουρκία και οι Τούρκοι παραγωγοί θα φέρουν νέες τεχνολογίες στην αγορά, συνεχίζουμε το έργο μας ένα βήμα παραπέρα.
Αυτή η επένδυση, την οποία στοχεύουμε να συνεισφέρουμε παράλληλα στην εθνική οικονομία, είναι μια αρχή για όλους μας.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να φέρουμε περισσότερες θέσεις εργασίας εδώ», είπε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης