Τελευταία Νέα
Διεθνή

Altmaier (YΠΟΙΚ Γερμανίας): Δεν αίρονται τα νέα μέτρα λόγω των μεταλλάξεων – Αντιδράσεις από βιομηχανία και λιανεμπόριο

Altmaier (YΠΟΙΚ Γερμανίας): Δεν αίρονται τα νέα μέτρα λόγω των μεταλλάξεων – Αντιδράσεις από βιομηχανία και λιανεμπόριο

Οδικό χάρτη για την άρση των μέτρων ζήτησε η βιομηχανία και το λιανεμπόριο σε συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας Peter Altmaier

Σχετικά Άρθρα
«Ψαλιδίζει» τις ελπίδες των επιχειρηματικών ενώσεων για σύντομο άνοιγμα της οικονομίας ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier επισημαίνοντας σε δηλώσεις του ότι η χώρα δεν πρέπει να βιαστεί να μειώσει τους υγειονομικούς περιορισμούς, καθώς θα ήταν δυνατόν να υπάρξει αναζωπύρωση της αύξησης των κρουσμάτων του Covid-19, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021.
Να σημειωθεί ότι στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Merkel είχαν θέσει το ζήτημα ενός οδικού χάρτη για την άρση των περιορισμών τόσο εκπρόσωποι του βιομηχανικού κόσμου λόγω της έλλειψης πρώτων υλών εξαιτίας των ελέγχων στια διασυνοριακές μετακινήσεις αλλά και οι εκπρόσωποι του λιανεμπορίου.

Μεταλλαγμένα στελέχη

«Οι επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα εάν ξεσπάσει ένα τρίτο κύμα μολύνσεων», δήλωσε ο Altmaier στη γερμανική τηλεόραση πριν από μια συνάντηση με εκπροσώπους 40 ενώσεων βιομηχανιών.
Ο Altmaier επισήμανε ότι αναγνωρίζει ότι πολλές επιχειρήσεις εξαιτίας της κατάστασης στην οποία βρίσκονται ζητούν απελπισμένα τον τερματισμό του lockdown που έχει αποφασιστεί να διαρκέσει έως τις 7 Μαρτίου, αλλά επισήμανε ότι η Γερμανία προχωρεί με ιδιαίτερες επιφυλάξεις στην άρση των μέτρων εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων με το μεταλλαγμένο στέλεχoς του ιού είτε από τη Βρετανία είναι από την Νότιο Αφρική.
Ο Altmaier υπογράμμισε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση ότι θα συνεργαστεί στενά με επιχειρηματικές ενώσεις τις επόμενες ημέρες για μια πρόταση ώστε να κοθοριστεί ποιοι τομείς θα πρέπει θα ανοίξουν εκ νέου και υπό ποιες συνθήκες θα γίνει αυτό.

Ενισχύσεις

Οι προτάσεις θα υποβληθούν πριν από την επόμενη συνάντηση της καγκελάριου Angela Merker και των πρωθυπουργών των 16 γερμανικών κρατιδίων όταν θα ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις για την εξέλιξη των μέτρων.
Ο Altmaier επισήμανε επίσης ότι οι μεγάλες εταιρείες από τώρα και στο εξής θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για έκτακτες επιχορηγήσεις, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να αρθεί ο αποκλεισμός για τις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 750.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το στόχο που έχει τεθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση το ποσοστό των νέων κρουσμάτων θα πρέπει να μειωθεί κάτω των 35 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 άτομα σε επτά ημέρες από 50 που είναι σήμερα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης