Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σαφή οδικό χάρτη άρσης των περιοριστικών μέτρων ζητούν οι επιχειρήσεις

Γερμανία: Σαφή οδικό χάρτη άρσης των περιοριστικών μέτρων ζητούν οι επιχειρήσεις

Σήμα κινδύνου του επιχειρηματικού κόσμου για τις συνέπειες των συνοριακών ελέγχων στις μετακινήσεις από Τσεχία και Αυστρία

Σχετικά Άρθρα
Προσωρινό και έσχατο μέτρο είναι η απόφαση επιβολής συνοριακών ελέγχων με την Τσεχία και την Αυστρία, ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση η οποία υπερασπίστηκε την επέκταση του lockdown ενάντια στο για την εκ νέου διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη άρσης των περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.
Πολλές γερμανικές βιομηχανίες, ειδικά αυτοκινητοβιομηχανίες, εξαρτώνται από τα εξαρτήματα που παράγονται στην Ανατολική Ευρώπη για την παραγωγική τους διαδικασία και υπήρχαν φόβοι ότι αυστηροί έλεγχοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν εκ νέου «πάγωμα» της δραστηριότητας.
Οι BMW, Volkswagen και Audi ανακοίνωσαν τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου ότι οι περιορισμοί στις διασυνοριακές μετακινήσεις δεν έχουν επηρεάσει μέχρι τώρα την παραγωγικής του ικανότητα, αλλά αυτό δεν είναι δύσκολο να αλλάξει και ζητούν να διευκρινισθεί ο χρονικός ορίζοντας των περιορισμών καθώς αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα.

Ανησυχία

Να σημειωθεί ότι Γερμανία έχει παρατείνει μέχρι τις 7 Μαρτίου 2021 το lockdown που αποφασίστηκε το Δεκέμβριο.
Η αύξηση των κρουσμάτων στις γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, των πιο μεταδοτικών μεταλλαγμένων στελεχών του Covid-19 από τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική προκαλούν έντονη ανησυχία.

Οδικός χάρτης

Ωστόσο, καθώς η διάθεση εμβολίων αυξάνεται σε όλη την Ευρώπη, το ίδιο ισχύει για τις πιέσεις εκ μέρους του επιχειρηματικού κόσμου να ανοίξουν οι οικονομίες.
Η γερμανική ένωση του κλάδου του λιανεμπορίου HDE, η οποία την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει επείγουσες συνομιλίες με το υπουργείο Οικονομίας, προέτρεψε την κυβέρνηση να εκπονήσει ένα σαφές σχέδιο για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.
«Οι πολιτικοί πρέπει να εκπληρώσουν όσα έχουν υποσχεθεί εδώ και πολύ καιρό: ένα σχέδιο που βασίζεται σε δίκαια και διαφανή κριτήρια για έξοδο από το lockdown», δήλωσε ο επικεφαλής του HDE, Stefan Genth.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης