Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φάνηκε το φως στο τέλος του τούνελ της πανδημίας - Ένας χρόνος Covid 19

tags :
Φάνηκε το φως στο τέλος του τούνελ της πανδημίας - Ένας χρόνος Covid 19
Τι δείχνουν τα στοιχεία από το Statista
Πριν από ένα χρόνο, στις 11 Φεβρουαρίου 2020, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ονοματοδότησετον ιό που άλλαξε τη ζωή του κόσμου: COVID-19.
"Σύμφωνα με τις οδηγίες μεταξύ του ΠΟΥ, του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων και του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, έπρεπε να βρούμε ένα όνομα που δεν αναφέρεται σε μια γεωγραφική τοποθεσία, ένα ζώο, ένα άτομο ή μια ομάδα ανθρώπων και που είναι επίσης προφανές και σχετίζεται με την ασθένεια", είχε αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom, τότε.
Από τότε, όπως σημείωσε ο Feliz Richter της Statista, ο ΠΟΥ ανέφερε 42.708 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα και 393 περιπτώσεις σε 24 άλλες χώρες.
Δώδεκα μήνες αργότερα, υπήρξαν 106,8 εκατομμύρια κρούσματα COVID-19 σε όλο τον κόσμο, με 2,3 εκατομμύρια να πεθαίνουν από την ασθένεια.

Φάνηκε το φως στο τούνελ;

Και ενώ ο ιός παραμένει επικείμενη απειλή προς το παρόν, ειδικά με περισσότερες μολυσματικές παραλλαγές να αυξάνονται, η πτωτική τάση στα κρούσματα παγκοσμίως σε συνδυασμό με την έναρξη του μαζικού εμβολιασμού σε όλο τον κόσμο είναι ένα ευπρόσδεκτο φως στο τέλος της σήραγγας.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο μέσος όρος των επτά ημερών των καθημερινών νέων κρουσμάτων μειώθηκε σε 428.000 - το χαμηλότερο από τα τέλη Οκτωβρίου.
22067.jpeg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης