Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): H Le Pen μπορεί να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές το 2022

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): H Le Pen μπορεί να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές το 2022
«Η εκλογή της Marine Le Pen, όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μια πιθανότητα», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών
Σχετικά Άρθρα

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire εκτιμά, πως είναι πιθανό η ακροδεξιά πολιτικός Marine Le Pen να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2022 και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Emmanuel Macron θα επιδιώξει να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία, ώστε να την εμποδίσει.
«Η εκλογή της Marine Le Pen, όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μια πιθανότητα.
Είναι μια πολιτική πιθανότητα και πρέπει να αντιταχθούμε…
Ελπίζω ότι ο Macron θα θέσει υποψηφιότητα και θα επανεκλεγεί», είπε ο Le Maire στο τηλεοπτικό κανάλι BFM.

Δύσκολες οι εκλογές το 2022

Η Le Pen, η ηγέτιδα του Εθνικού Συναγερμού, ηττήθηκε από τον Macron στις εκλογές του 2017.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα είναι η κυριότερη αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους και πιθανότατα το αποτέλεσμά τους να είναι οριακό.

Οριακές οι δημοσκοπήσεις

Με βάση τις δημοσκοπήσεις σε έναν υποθετικό δεύτερο γύρο προεδρικών εκλογών μεταξύ των δύο, ο Macron επικρατεί της Le Pen με διαφορά μόλις τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων, 52% - 48% σε σύγκριση με την άνετη νίκη του με 66% - 34% στις εκλογές του 2017.
Άλλες δημοσκοπήσεις, ωστόσο, είναι λιγότερο δραματικές, με μια νέα έρευνα της Ipsos να δίνει στον Macron ένα προβάδισμα 12% στον δεύτερο γύρο και οι πολιτικοί σχολιαστές είναι προσεκτικοί για την εξαγωγή πάρα πολλών συμπερασμάτων σχετικά με τα εκλογικά αποτελέσματα.
Galllia_BN.jpg
Πολιτικοί παρατηρητές πάντως δεν αποκλείουν το ενδεχόεμενο οι δηλώσεις Le Maire να αποτελούν μία προσπάθεια συσπείρωσης δυνάμεων κατά της Le Pen για την ανάσχεση μίας ακροδεξιάς νίκης στην εκλογική αναμέτρηση του επόμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης