Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποια χώρα ηγείται στην κούρσα των εμβολιασμών στην Ευρώπη

Ποια χώρα ηγείται στην κούρσα των εμβολιασμών στην Ευρώπη
Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο ηγείται σε συνολικούς εμβολιασμούς, άλλες χώρες είναι μπροστά από την άποψη του ποσοστού του πληθυσμού τους που έχουν εμβολιαστεί πλήρως
Σχετικά Άρθρα

Οι ειδικοί είναι ξεκάθαροι: ο μόνος τρόπος να γλιτώσουμε από τον εφιάλτη της COVID-19 είναι ο εμβολιασμός όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων.
Οι ευρωπαϊκές χώρες αυξάνουν τον ρυθμό των εμβολιασμών, με όχημα τις νέες συμφωνίες για την προμήθεια των εμβολίων, μετά το φιάσκο της πρώτης περιόδου.
Αλλά ποια χώρα σημειώνει την καλύτερη πρόοδο; Το Euractiv συγκέντρωσε τα τελευταία στοιχεία για να συγκρίνει την πορεία των ευρωπαϊκών χωρών.

Ηγείται της κούρσας το Ηνωμένο Βασίλειο

Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο ηγείται της υπόλοιπης Ευρώπης σε συνολικούς εμβολιασμούς, άλλες χώρες είναι μπροστά από την άποψη του ποσοστού του πληθυσμού τους που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της νόσου, πράγμα που σημαίνει συνήθως ότι έχουν ληφθεί και οι δύο δόσεις του εμβολίου.
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χορηγήσει τα περισσότερα εμβόλια συνολικά, αλλά ηγείτσαι επίσης όσον αφορά τον κατά κεφαλήν εμβολιασμό πληθυσμού.
Η Μάλτα, η Σερβία και η Δανία είναι επίσης ισχυρές σε αυτό τον τομέα.
Στην Ελλάδα έχει εμβολιαστεί το 1,1% του πληθυσμού, έναντι 3,1% στο Βέλγιο, 2,9% στην Πορτογαλία, 2% στην Ισπανία, 1,4% στη Γερμανία, ενώ στην Ιταλία έχει εμβολιαστεί μόλις το 0,7% του πληθυσμού.
euractiv5988.JPG
euractiv987.JPG
euractiv98756.JPG
euractiv7585.JPG

Δείτε εδώ τον χάρτη των εμβολιασμών

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης