Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ξεπέρασε τη Νέα Υόρκη σε θανάτους η Καλιφόρνια – Περισσότεροι από 43 εκατ. Αμερικάνοι έχουν εμβολιαστεί

ΗΠΑ: Ξεπέρασε τη Νέα Υόρκη σε θανάτους η Καλιφόρνια – Περισσότεροι από 43 εκατ. Αμερικάνοι έχουν εμβολιαστεί
Αποστάσεις ΗΠΑ από τη θεωρία ότι η covid ξέσπασε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan
Σχετικά Άρθρα

Πρώτη σε θανάτους – σε απόλυτους αριθμούς – λόγω της επιδημίας της covid κατατάσσεται πλέον η Πολιτεία της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας ακόμα και τη Νέα Υόρκη, η οποία είχε υποστεί και το μεγαλύτερο πλήγμα κατά το α’ κύμα του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα η Καλιφόρνια ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε τους 45.000 θανάτους, όταν η Νέα Υόρκη μετρά 44.693 νεκρούς.
Ωστόσο, το ρεκόρ αυτό οφείλεται στο μεγάλο πληθυσμό της Πολιτείας (περισσότεροι από 40 εκατομμύρια κάτοικοι), καθώς όταν η σύγκριση γίνεται αναλογικά, η Καλιφόρνια κατατάσσεται στην 32η θέση καθώς έχει 113 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως πρώτη κατατάσσεται η Πολιτεία του Νιου Τζέρσι με 230 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους και δεύτερη Νέα Υόρκη με 228 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους.
Παρόλο αυτά οι ΗΠΑ, όπως και το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, αναφέρουν πως τα νέα κρούσματα και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μειώνονται, τη στιγμή που ο αριθμός των θανάτων φαίνεται να σταθεροποιείται.
Σε δηλώσεις του ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Gavin Newsom υποστήριξε ότι αν και ο αριθμός των θανάτων σε ημερήσια βάση υποχωρεί, παρόλο αυτά καταγράφονται κατά μέσο όρο 500 θάνατοι την ημέρα.
Συνολικά οι ΗΠΑ μετρούν περισσότερους από 468.000 θανάτους και περίπου 27,2 εκατομμύρια μολύνσεις.
Στα νοσοκομεία βρίσκονταν λίγοι περισσότεροι από 79.000 ασθενείς που νοσούν από την πάθηση που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, ο χαμηλότερος αριθμός από τη 19η Νοεμβρίου, όταν νοσηλεύονταν 80.318 άνθρωποι.
Την ίδια στιγμή, εκτιμάται πως περισσότεροι από 43 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη δόση των εμβολίων.

State Department: Αποστάσεις από τη θεωρία ότι η covid προήλθε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan

Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ πήραν αποστάσεις από τη θεωρία - που υποστήριζε ο Donald Trump - σύμφωνα με την οποία ο κορωνοϊός προήλθε από ένα κινεζικό εργαστήριο, και εξέφρασαν τη στήριξή τους στους ειδικούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Οι ερευνητές του ΠΟΥ που βρίσκονται στην Wuhan δήλωσαν χθες ότι είναι «πολύ απίθανη» η θεωρία διαρροής του ιού από το Ινστιτούτο Ιολογίας.
Μάλιστα το State Department ανακοίνωσε ότι αναμένει την πλήρη έκθεση των ειδικών.
«Αντί να βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα τα οποία μπορεί να υποκινούνται από οτιδήποτε εκτός από την επιστήμη, θέλουμε να δούμε πού μας οδηγούν τα στοιχεία, πού μας οδηγεί η επιστήμη και τα συμπεράσματά μας θα πρέπει να βασίζονται εκεί.
Στηρίζουμε πλήρως αυτή την έρευνα» ανέφερε εκπρόσωπος του State Department, ο οποίος πάντως επεσήμανε πως «οι Κινέζοι, τουλάχιστον ως τώρα, δεν μας προσέφεραν τη διαφάνεια που χρειαζόμαστε και (…) την οποία η διεθνής κοινότητα έχει ανάγκη προκειμένου να μπορέσουμε να αποφύγουμε να επαναληφθεί μια τέτοια πανδημία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης