Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci (ΗΠΑ): Περισσότεροι εμβολιασμοί το συντομότερο δυνατό, η καλύτερη άμυνα έναντι των μεταλλάξεων Covid

Fauci (ΗΠΑ): Περισσότεροι εμβολιασμοί το συντομότερο δυνατό, η καλύτερη άμυνα έναντι των μεταλλάξεων Covid
Δύο δόσεις των εμβολίων στην ώρα τους, συστήνει ο επικεφαλής Αμερικανός λοιμωξιολόγος Anthony Fauci
Σχετικά Άρθρα
Η καλύτερη άμυνα κατά των αναδυόμενων παραλλαγών του κορωνοϊού είναι οι εμβολιασμοί όλο και περισσότερων ανθρώπων όσο το δυνατόν γρηγορότερα, δήλωσε ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος, Anthony Fauci.
Σχεδόν 700 κρούσματα που σχετίζονται με παραλλαγές του SARS-CoV-2 έχουν εντοπιστεί στις ΗΠΑ, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι σε τηλεφωνική επικοινωνία.
Από αυτές, 690 κρούσματα προέρχονται από ένα πιο μεταδοτικό στέλεχος του ιού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία, με ονομασία B.1.1.7, το οποίο μπορεί να γίνει το κυρίαρχο στέλεχος του ιού στη χώρα μέχρι τον Μάρτιο, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διεξάγουν ευρέως τεστ για παραλλαγές του νέου κορωνοϊού, επομένως ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανώς υψηλότερος από τους επίσημους αριθμούς.
Όλοι οι ιοί μεταλλάσσονται, αλλά οι επιστήμονες ανησυχούν για παραλλαγές του ιού που τον καθιστούν πιο μεταδοτικό ή πιο θανατηφόρο.
Συνεχίζονται οι μελέτες για τα εμβόλια των Pfizer και Μoderna
Ο Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, δήλωσε ότι ενώ είναι λογικό να μελετάμε τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna για ένα καθεστώς μίας δόσης, δεδομένου του περιορισμού της προσφοράς, μια τέτοια μελέτη θα διαρκέσει μήνες για να ολοκληρωθεί και κατά συνέπεια πιθανότατα να καταστήσει τα συμπεράσματά της ακαδημαϊκής φύσεως.

Δύο δόσεις των εμβολίων στην ώρα τους συστήνει ο επικεφαλής Αμερικανός λοιμωξιολόγος

Ο Fauci συνέχισε να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να λαμβάνουν δύο δόσεις των εμβολίων.
Η βέλτιστη «προσέγγιση θα ήταν να συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα με την πρώτη δόση, αλλά και να διασφαλίζουμε ότι οι άνθρωποι παίρνουν εγκαίρως τη δεύτερη δόση», τόνισε ο διακεκριμένος επιδημιολόγος.
Εχουν εμβολιαστεί πάνω από 17 εκατομμύρια Αμερικανοί
Πάνω από 17 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου έχουν μέχρι στιγμής χορηγηθεί σε άτομα άνω των 65 ετών, δήλωσε ο Andy Slavit, ανώτερος σύμβουλος της ομάδας του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19. Περισσότερες από 41 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου έχουν χορηγηθεί σε περισσότερους από 31 εκατομμύρια Αμερικανούς, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) που δημοσιεύθηκαν χθες.
Ο διευθυντής των CDC, Rossel Valenski, συμβούλεψε τους ανθρώπους να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και αυτό συνιστά τη μη χαλάρωση κανόνων για τη χρήση μάσκας.
Η αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει ζητήσει από τους Αμερικανούς να φορούν μάσκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης