Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lufthansa: Έκδοση ομολόγων αξίας 1,6 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή μέρους της κρατικής βοήθειας

Lufthansa: Έκδοση ομολόγων αξίας 1,6 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή μέρους της κρατικής βοήθειας

Ο γερμανικός αερομεταφορέας αναμένεται να εκδώσει 4ετές ομόλογο αξίας 750 εκατ. ευρώ και επταετές αξίας 850 εκατ. ευρώ με επιτόκια 3% και 3,875% αντίστοιχα

Σχετικά Άρθρα
O γερμανικός αερομεταφορέας Lufthansa ανακοίνωσε την έκδοση ομολόγων 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να επιστρέψει μέρος των κεφαλαίων που έλαβε στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσής της πέρυσι από την κρατική τραπεζα KfW προκειμένουν να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των περιοριστικών μέτρων, όπως οι απαγορεύσεις ταξιδίων, τα οποία αποφάσισαν οι κυβερνήσεις προκειμένου να περιορίσουν την υγειονομική κρίση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2021.

To placement

 «Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για τη στήριξη που λαμβάνουμε από την εγχώρια αγορά.
Το σημερινό επιτυχημένο placement των ομολόγων μάς επιτρέπει να αποπληρώσουμε ολόκληρο το δάνειο που λάβαμε από την KfW», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, Remco Steenbergen.

Ενισχύσεις

«Παρά την αποπληρωμή των ενισχύσεων, ωστόσο, είναι πιθανό να αντλήσουμε πρόσθετα κεφάλαια από το πακέτο για τη σταθεροποίηση της λειτουργίας των εταιρειών τα οποία επί του παρόντος δεν χρησιμοποιούνται.
Η έκταση της χρήσης των κεφαλαίων θα εξαρτηθεί από την περαιτέρω πορεία της πανδημίας», επισήμανε.
Ο γερμανικός αερομεταφορέας αναμένεται να εκδώσει 4ετές ομόλογο αξίας 750 εκατομμυρίων ευρώ και επταετές 850 εκατ. ευρώ με επιτόκια 3% και 3,875% αντίστοιχα

Αποδόσεις

Στο αποκορύφωμα των ανησυχιών σχετικά με τον αντίκτυπο της κρίσης COVID-19 στον τομέα των αεροπορικών εταιρειών πριν από ένα χρόνο, τα ομόλογα της Lufthansa που έληγαν το Σεπτέμβριο του 2024 είχαν επιτόκιο έως και 6,52%.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι για τους επενδυτές στη αγορά ομολόγων αυτές οι αποδόσεις φαίνονται ελκυστικές καθώς το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (PEPP) συμπιέζει τις αποδόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης