Τελευταία Νέα
Διεθνή

Covid: Οι εμβολιασμοί ξεπέρασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως

Covid: Οι εμβολιασμοί ξεπέρασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως
Ο ρυθμός των νέων κρουσμάτων κορυφώθηκε στις αρχές Ιανουαρίου και πλέον έχει επιστρέψει στα επίπεδα Οκτωβρίου
Σχετικά Άρθρα

Τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, ξεπέρασε ο αριθμός των εμβολιασθέντων πολιτών, κάτι που δείχνει την πρόοδο που επιτυγχάνεται κατά της επιδημίας του κορωνοϊού, παρά τις ανησυχίες για τις μεταλλάξεις αλλά και την ελλιπή διάθεση εμβολίων.
Οι εμβολιασμοί εκτιμάται πως έχουν ξεπεράσει πλέον τους 105 εκατομμύρια σε 75 χώρες, τη στιγμή που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα υπολογίζονται σε περισσότερα από 104 εκατομμύρια σε 192 χώρες και περιοχές.
01234221.JPG
Σε δημοσίευμα των Financial Times αναφέρεται ενώ ο ρυθμός των εμβολιασμών επιταχύνεται, η αύξηση των κρουσμάτων επιβραδύνεται, αν και η μέτρηση αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και αυτά που επαληθεύονται μέσω των τεστ.
Ωστόσο, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο ρυθμός των νέων κρουσμάτων κορυφώθηκε παγκοσμίως στις αρχές Ιανουαρίου του 2021 και έχει πλέον επιστρέψει στα επίπεδα που είχε στο τέλος Οκτωβρίου.
205495867434.JPG
Όπως αναφέρεται, το Ισραήλ, που έχει εμβολιάσει το μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού διεθνώς, είναι και το πρώτο κράτος όπου ήδη εμφανίζονται ενδείξεις πως τα εμβόλια άρχισαν να μειώνουν την μετάδοση του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παραμένει ασαφές πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος.
Οι έως τώρα επιβεβαιωμένες παραγγελίες εμβολίων Covid-19 εκτιμώνται σε περίπου 7,2 δισεκατομμύρια δόσεις και από αυτές τα 5,3 δισεκατομμύρια αφορούν τις χώρες υψηλού και μεσαίου εισοδήματος (λαμβανομένου υπόψη ότι για τα περισσότερα εμβόλια θα χρειαστούν δύο δόσεις).
Το βρετανικό επιστημονικό ίδρυμα Wellcome Trust εκτιμά ότι πριν το 2023 ή 2024 δεν θα μπορεί όποιος θέλει ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού οπουδήποτε στη Γη, να έχει ένα στη διάθεση του, κάτι που αφορά κυρίως τις πιο φτωχές χώρες, οι οποίες βρίσκονται και σε πιο μειονεκτική θέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης