Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε υψηλό διετίας ο δείκτης του κλάδου των υπηρεσιών των Ιανουάριο

ΗΠΑ: Σε υψηλό διετίας ο δείκτης του κλάδου των υπηρεσιών των Ιανουάριο

Οι καταναλωτικές δαπάνες για υπηρεσίες είναι περίπου 7,5% χαμηλότερες από ό,τι πριν από την εκδήλωση της πανδημίας – Αναστροφή του κλίματος λόγω εμβολιασμών

Σχετικά Άρθρα

Σε περίπου υψηλό διετίας κινήθηκε η δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, καθώς επιταχύνεται η άνοδος των νέων παραγγελιών και ο ρυθμός των προσλήψεων στον κλάδο, δημιουργώντας αμυδρή αισιοδοξία ότι ο κλάδος θα επιβιώσει των κατακλυσμιαίων συνεπειών της πανδημίας σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021.
Το Ινστιτούτο Διαχείρισης Εφοδιασμού (Institute for Supply Management - ISM) ανακοίνωσε ότι ο δείκτης μη μεταποιητικής δραστηριότητας ανήλθε στις 58,7 μονάδες τον περασμένο μήνα.
Αυτό είναι η υψηλότερη επίδοση από τον Φεβρουάριο του 2019 και ενώ η δεύτερη είναι οι 57,7 μονάδες τον προηγούμενο Δεκέμβριο.
Ο δείκτης μη μεταποιητικής δραστηριότητας βρίσκεται πλέον πάνω από το επίπεδο προ της πανδημίας.

Lockdowns

Μια επίδοση πάνω από 50 «δείχνει» ανάπτυξη στον τομέα των υπηρεσιών, ο οποίος αντιπροσωπεύει περισσότερα από τα δύο τρίτα της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ.
Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει το δείκτη στο 56,8.
Ο κλάδος των υπηρεσιών έχει πληγεί ιδιαίτερα εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, η οποία ανάγκασε τις αρχές να επιβάλουν περιορισμούς σε επιχειρήσεις όπως εστιατόρια και μπαρ.
Οι καταναλωτές έχουν επίσης μείνει μακριά από επιχειρήσεις και χώρους όπου προκαλείται συνωστισμός.

Αγαθά

Η πανδημία έχει μετατοπίσει τις δαπάνες από υπηρεσίες σε αγαθά.
Οι καταναλωτικές δαπάνες για υπηρεσίες είναι περίπου 7,5% χαμηλότερες από ό, τι πριν από την εκδήλωση του ιού στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η διανομή των εμβολίων προσέφερε την ελπίδα να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία.

Απασχόληση

O δείκτης της έρευνας ISM για τις νέες παραγγελίες στον κλάδο των υπηρεσιών ανήλθε σε υψηλό έξι μηνών, στις 61,8 μονάδες από 58,6 τον Δεκέμβριο.
Ο δείκτης απασχόλησης στον κλάδο των υπηρεσιών ανέκαμψε με ετήσιο ρεκόρ στις 55,2 μονάδες, από 48,7 το Δεκέμβριο.
Αυτό υποστηρίζει τις προσδοκίες ότι η οικονομία ανέκτησε θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο μετά τη μείωση των αποδοχών πλην των αγροτικών προϊόντων τον Δεκέμβριο για πρώτη φορά σε οκτώ μήνες.

.www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης