Τελευταία Νέα
Διεθνή

Suu Kyi (Μιανμάρ): Έκκληση στους πολίτες να μην αποδεχθούν το στρατιωτικό πραξικόπημα

Suu Kyi (Μιανμάρ): Έκκληση στους πολίτες να μην αποδεχθούν το στρατιωτικό πραξικόπημα
Να μη το δεχθεί ο λαός, να αντιδράσει ζήτησε η Aung San Suu Kyi λίγο πριν τη σύλληψη της
Σχετικά Άρθρα

Να μην αποδεχθεί το στρατιωτικό πραξικόπημα και να αντιδράσει κάλεσε το λαό της Μιανμάρ η επικεφαλής της κυβέρνησης Aung San Suu Kyi.
Η έκκληση αυτή φαίνεται πως έγινε πριν από τη σύλληψή της.
«Οι ενέργειες του στρατού έχουν σκοπό η χώρα να τεθεί ξανά υπό δικτατορία.
Καλώ τον λαό να μην το αποδεχθεί αυτό, να αντιδράσει, να διαδηλώσει εναντίον του στρατιωτικού πραξικοπήματος» ανέφερε η Aung San Suu Kyi, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της, ο Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία.
Σημειώνεται πως ο στρατός κατέλαβε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα την εξουσία ανατρέποντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της 75χρονης Aung San Suu Kyi.
Ο στρατός ανακοίνωσε ότι καταλαμβάνει την εξουσία, κάνοντας λόγο για αντίδραση στην «εκλογική απάτη», παραχωρώντας την εξουσία στον επικεφαλής του στρατού Min Aung Hlaing και επιβάλλοντας για έναν χρόνο κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην χώρα.
Η κατάληψη της εξουσίας από το στρατό έγινε λίγες ώρες πριν συνέλθει το νέο Κοινοβούλιο της Μιανμάρ, όπως αυτό προέκυψε από τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.
Σημειώνεται ότι στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, το κόμμα της Aung San Suu Kyi είχε κερδίσει λαμβάνοντας το 83% των ψήφων.
Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες έπεσαν τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στη μεγάλη εμπορική πόλη της Γιαγκον, η δημόσια τηλεόραση δεν μετέδιδε πρόγραμμα ενώ χιλιάδες πολίτες έσπευσαν για να μαζέψουν τρόφιμα ενώ άλλοι συνωστίστηκαν στα ΑΤΜ των τραπεζών για να βγάλουν χρήματα.
Σημειώνεται πως τόσο η Aung San Suu Kyi όσο και ο πρόεδρος της Μιανμάρ και άλλοι βουλευτές της κυβέρνησης συνελήφθησαν από το στρατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης