Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schnabel (EKT): Καταστροφικές οι επιπτώσεις μίας αύξησης των επιτοκίων στην Ευρωζώνη

Schnabel (EKT): Καταστροφικές οι επιπτώσεις μίας αύξησης των επιτοκίων στην Ευρωζώνη
«Μία αύξηση επιτοκίων στην παρούσα φάση θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις και κανείς δεν θα πρέπει να το θέλει», δήλωσε η Γερμανίδα αξιωματούχος
Σχετικά Άρθρα

Μία αύξηση των επιτοκίων στην Ευρωζώνη στην παρούσα κατάσταση θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις, δήλωσε η Isabel Schnabel, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Πρόσθεσε δε ότι η προσωρινή άνοδος του πληθωρισμού δεν πρέπει να συνδέεται με μία τάση.
Μιλώντας στο γερμανικό κρατικό ραδιόφωνο και κληθείσα να απαντήσει στην ερώτηση σχετικά με το πόσο καιρό θα έπρεπε να περιμένουν οι αποταμιευτές για ένα τέλος στην πολιτική μηδενικών επιτοκίων της ΕΚΤ, σημείωσε: «Δεν μπορώ να πω πότε θα έρθει μια αύξηση των επιτοκίων, αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι μια αύξηση στο τρέχον περιβάλλον θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις και κανείς δεν θα πρέπει να το θέλει».
Επισήμανε ότι, οι περικοπές στον ΦΠΑ στη Γερμανία αλλά και το ενεργειακό κόστος ενδεχομένως να προκαλέσουν μία άνοδο του πληθωρισμού αργότερα το 2021.
Ωστόσο, συμπλήρωσε, αυτό δεν πρέπει να συνδέεται με τη συνεχή αύξηση του πληθωρισμού κυρίως λόγω των δυσκολιών μέτρησής του κατά τη διάρκεια του lockdown, όταν οι αγοραστικές συνήθειες ήταν τόσο διαφορετικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης