Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ιταλία απαγορεύει τις πωλήσεις όπλων σε Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η Ιταλία απαγορεύει τις πωλήσεις όπλων σε Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαιρέτισαν την απόφαση της Ιταλίας ως «ιστορική», καθώς δύναται να καθορίσει το πλήρες απαγορευτικό των πωλήσεων όπλων στις χώρες του Περσικού Κόλπου
Σχετικά Άρθρα

Η Ιταλία μπλοκάρει τις εξαγωγές όπλων στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μετά την κατακραυγή ακτιβιστών και βουλευτών για τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία στην Υεμένη.
«Αυτή είναι μια πράξη που θεωρήσαμε απαραίτητη, ένα σαφές μήνυμα ειρήνης που προέρχεται από τη χώρα μας.
Για εμάς, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι μια απαραβίαστη δέσμευση », τόνισε σε δήλωσή του ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Luigi Di Maio.
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαιρέτισαν την απόφαση της Ιταλίας ως «ιστορική», καθώς δύναται να καθορίσει το πλήρες απαγορευτικό των πωλήσεων όπλων στις χώρες του Περσικού Κόλπου.

Προς συνολικό απαγορευτικό

Το Ιταλικό Δίκτυο Ειρήνης και Αφοπλισμού, ένας συνασπισμός οργανώσεων που αγωνίζονται κατά των πωλήσεων όπλων της Ιταλίας, ανακοίνωσε ότι η κίνηση αυτή θα σταματήσει την διανομή τουλάχιστον 12.700 βομβών στις δύο αραβικές χώρες.
Το 2018, ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή θα τερματίσει τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία λόγω της εμπλοκής της στην Υεμένη και της δολοφονίας του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden απαγόρευσε προσωρινά τις πωλήσεις όπλων σε Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης