Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΟΣΑ: Προσδοκίες για συμφωνία στον «ψηφιακό φόρο» με την κυβέρνηση Biden

ΟΟΣΑ: Προσδοκίες για συμφωνία στον «ψηφιακό φόρο» με την κυβέρνηση Biden

Θετικό κλίμα στις συνομιλίες για τους νέους κανόνες στο καθεστώς της διασυνοριακής φορολόγησης στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ βλέπουν οι υπουργοί οικονομικών της Ιταλίας Roberto Gualtieri, της Γερμανίας Olaf Scholz και του Καναδά Chrystia Freeland

Σχετικά Άρθρα

Η διαδικασία για την επανεγγραφή παρωχημένων κανόνων όσον αφορά τo καθεστώς της διασυνοριακής φορολόγησης φαίνεται να επανεκκινεί, καθώς η νέα αμερικανική κυβέρνηση υπό τον Joe Biden δείχνει πιο ανοιχτή σε συμφωνία, σύμφωνα με δηλώσεις υπουργών Οικονομικών την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021.
Σχεδόν 140 χώρες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την πρώτη ανανέωση των κανόνων για τη φορολόγηση του διασυνοριακού εμπορίου προκειμένου να ληφθεί υπόψη η πλανητική επέκταση των «γιγάντων» της ψηφιακής τεχνολογίας. όπως η Google, η Apple και το Facebook.
«Ύστερα από τόσα πολλά χρόνια επεξεργασίας και συζήτησης σχετικά με την κατάλληλη συντονισμένη φορολογική απάντηση στις προκλήσεις της ψηφιοποίησης της οικονομίας, μια παγκόσμια συμφωνία είναι εφικτή», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Roberto Gualtieri στο πλαίσιο εκδήλωσης του ΟΟΣΑ στο πλαίσιο του οποίοι διεξάγονται οι συνομιλίες για το καθεστώς της διασυνοριακής φορολόγησης.

Στο μέσον του 2021

Αν και οι βασικές τεχνικές λεπτομέρειες για το νέο καθεστώς αναμένεται να οριστικοποιηθούν η νέα κυβέρνηση στις ΗΠΑ καλλιεργεί της ελπίδες ότι θα τηρηθεί η προθεσμία που έχει τεθεί για την επίτευξη συμφωνίας μέχρι το μέσον του τρέχοντος έτους.
«Όταν μίλησα με τη νέα υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, κατάλαβα πάρα πολύ ότι υπάρχει μεγάλη προθυμία να πραγματοποιηθεί η μεταρρύθμιση στο σύντομο χρονικό διάστημα που έχουμε ακόμη», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz στην επιτροπή του ΟΟΣΑ, μια μέρα μετά την συνομιλία του με τη νέα υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen.
Η Καναδή υπουργός Οικονομικών Chrystia Freeland δήλωσε ότι σήμερα απαιτείται συμφωνία περισσότερο από ποτέ υπό το φως της γενικής έλλειψης συνεργασίας κατά την παγκόσμια πανδημία.
«Καθώς βλέπουμε το φως στο τέλος τούνελ όσον αφορά την πανδημία, με μια νέα αμερικανική διοίκηση, ένα από τα μεγάλα συλλογικά καθήκοντά μας είναι η ανοικοδόμηση της διεθνούς τάξης η οποία βασίζεται σε κανόνες.
Η εν λόγω συμφωνία για το ‘‘ψηφιακό φόρο’' είναι μεγάλο μέρος αυτής », υπογράμμισε στην εκδήλωση του ΟΟΣΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης