Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Πρόστιμα 135 εκατ. ευρώ στους τεχνολογικούς γίγαντες της Google και Amazon

Γαλλία: Πρόστιμα 135 εκατ. ευρώ στους τεχνολογικούς γίγαντες της Google και Amazon
Σε βάρος της Google επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το πρόστιμο σε βάρος της Amazon ανήλθε σε 35 εκατομμύρια ευρώ
Πρόστιμα συνολικού ύψους 135 εκατομμυρίων ευρώ από τις γαλλικές Αρχές εις βάρος της Google και της Amazon για παράβαση των κανονισμών της Γαλλίας σε ό,τι αφορά τις διαδικτυακές διαφημίσεις και τα cookies.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρόστιμο κατά των αμερικανικών τεχνολογικών «γιγάντων» επιβλήθηκε για «την τοποθέτηση διαφημιστικών cookies στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των χρηστών... χωρίς να έχει αποκτηθεί προηγουμένως η συγκατάθεση και χωρίς να έχουν παρασχεθεί επαρκείς πληροφορίες».
Σε βάρος της Google επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το πρόστιμο σε βάρος της Amazon ανήλθε σε 35 εκατομμύρια ευρώ.

Στο στόχαστρο ξανά οι τεχνολογικοί γίγαντες

Σημειωτέον ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι γαλλικές Αρχές βάζουν στο «στόχαστρο» ψηφιακές εταιρείες, επιβάλλοντας μεγάλα πρόστιμα.
Σε βάρος της Google έχει επιβληθεί πρόστιμο - μαμούθ, ύψους 150 εκατ. ευρώ, για αντι-ανταγωνιστικές δραστηριότητες.
Επίσης, πέρυσι (2019), η Γαλλία ζήτησε περίπου 1 δισ. δολ. από την Google, στο πλαίσιο διακανονισμού για έρευνα οικονομικής απάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης