Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 429.000 οι νεκροί λόγω covid – Μήνες για να εμβολιαστούν οι Αμερικάνοι

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 429.000 οι νεκροί λόγω covid – Μήνες για να εμβολιαστούν οι Αμερικάνοι
Στηρίζουμε την έρευνα του ΠΟΥ στην Κίνα αρκεί να είναι ξεκάθαρη και στιβαρή αναφέρει ο Λευκός Οίκος
Σχετικά Άρθρα

Με αμείωτη ένταση πλήττει τις ΗΠΑ η πανδημία του κορωνοϊού καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 3.943 θάνατοι (από τους υψηλότερους αριθμούς που έχουν καταγραφεί από την έναρξη της επιδημίας) και περισσότερα από 152.000 κρούσματα.
Οι ΗΠΑ μετρούν περισσότερους από 429.000 θανάτους και περίπου 25,6 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, τη στιγμή που τουλάχιστον σε 28 Πολιτείες έχουν καταγράφει επιβεβαιωμένα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού που έχει εντοπιστεί στη Μεγάλη Βρετανία (τα περισσότερα εντοπίζονται σε Φλόριντα, Καλιφόρνια).
Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, αναφέρεται πως συνολικά έχουν διατεθεί 47,23 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, ενώ έχουν χορηγηθεί 24,65 εκατομμύρια εμβόλια, αν και η εκτίμηση είναι πως θα χρειαστούν αρκετοί μήνες ακόμα μέχρι όλοι οι Αμερικάνοι να εμβολιαστούν.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Andy Slavitt, σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τα δύο κύρια προβλήματα σχετικά με τους εμβολιασμούς, είναι αφενός τα λίγα αποθέματα εμβολίων και αφετέρου η αργή διανομή τους στα εμβολιαστικά κέντρα.
Σύμφωνα με τον Slavitt, ήδη η κυβέρνηση Biden έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στο στόχο του 1 εκατομμυρίου εμβολιασμών την ημέρα, αν και επεσήμανε πως αυτό το ελάχιστο όριο και όχι το «ταβάνι».

Ξεκάθαρη έρευνα του ΠΟΥ στην Κίνα

Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ ζήτησαν η έρευνα του ΠΟΥ στην Ουχάν της Κίνας για την προέλευση της επιδημίας να είναι «ξεκάθαρη» και «στιβαρή».
«Είναι απαραίτητο να εντοπίσουμε πώς ο ιός εμφανίστηκε και εξαπλώθηκε.
Οι ΗΠΑ στηρίζουν τη διεθνή έρευνα, η οποία κατά τη γνώμη μας θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη και στιβαρή» ανέφερε η Jen Psaki, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, τονίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία στις ΗΠΑ για την «παραπληροφόρηση από κάποιες πηγές στην Κίνα».
«Η Ουάσινγκτον θα εξετάσει την αξιοπιστία της έκθεσης της έρευνας μόλις αυτή ολοκληρωθεί και θα βασιστεί και στις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει και αναλύσει οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών για το θέμα» υποστήριξε η Psaki.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης