Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη ισχυροποίηση της Le Pen στην Γαλλία στο 48% για τις προεδρικές εκλογές έναντι 52% του Macron

Μεγάλη ισχυροποίηση της Le Pen στην Γαλλία στο 48% για τις προεδρικές εκλογές έναντι 52% του Macron
Ποιες οι αιτίες της δημοσκοπικής πτώσης Macron;
Σχετικά Άρθρα

Πραγματικό άλμα έχει πραγματοποιήσει η Le Pen του RN του Εθνικού Μετώπου (γαλλική ακροδεξιά) απέναντι στον κεντρώο Macron ο οποίος λόγω του κορωνοιού και της ταραχών φθίνει στις σφυγμομετρήσεις.
Επίσης αρνητικά επιδρούν και τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχουν θεσπιστεί αλλά και η αβεβαιότητα των Γάλλων για την οικονομία.
Με βάση δημοσκόπηση της Harris ο Macron για τις προεδρικές εκλογές λαμβάνει 52% έχοντας χάσει 6 μονάδες ενώ η Le Pen ενισχύεται 6 μονάδες και φθάνει στο 48%.
Είναι η πρώτη φορά που η Le Pen καταγράφει τόσο υψηλά ποσοστά, απόρροια της νέας στρατηγικής που ακολουθεί.
Ενώ εκφράζει την γαλλική ακροδεξιά εμφανίζεται πιο μετρημένη στις πολιτικές και στρατηγικές της και έχει καταφέρει να προσελκύει την μεγάλη δυσαρέσκεια των Γάλλων πολιτών προς τον Macron.

Ποιος θα κέρδιζε στον πρώτο γύρο των Προεδρικών εκλογών στην Γαλλία;

Με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα η Le Pen θα λάμβανε 27% και θα προηγείτο στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών ενώ ο Macron έχει υποχωρήσει στο 24%.
Το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις η Le Pen προηγείται στην Γαλλία στον πρώτο γύρο.
Στο παρελθόν ακόμη και εάν περνούσε στον δεύτερο γύρο η Le Pen προσέκρουε σε τοίχο καθώς τα άλλα κόμματα πάντα την καταψήφιζαν.
Οι κομματικοί συσχετισμοί έχουν αλλάξει και πλέον οι γάλλοι της κεντροδεξιάς αισθάνονται πιο άνετα να ψηφίσουν Le Pen σε σχέση με το παρελθόν.

Ποιες οι αιτίες της δημοσκοπικής πτώσης Macron;

Οι βασικές αιτίες της δημοσκοπικής πτώσης του Macron είναι
1)Η πανδημία του κορωνοιού, οι νεκροί, τα σκληρά περιοριστικά μέτρα από τα lockdowns και γενικά η πολιτική που έχει ακολουθήσει η γαλλική κυβέρνηση.

2)Έχει έρθει αρκετές φορές κόντρα με συνδικάτα εργαζομένων και ειδικά η υπόθεση των κίτρινων γιλέκων τον αμαύρωσε.

3)Σε ευρύτερα θέματα στρατηγικής π.χ. εξωτερική πολιτική και διπλωματία η Γαλλία δεν κατάφερε να ξεχωρίσει παρά τις πρόσκαιρες εντός ή εκτός εισαγωγικών νίκες.

4)Με οικονομικούς όρους και παρά το μέγεθος της γαλλικής οικονομίας, οι επιπτώσεις της επιδημιολογικής κρίσης είναι μεγάλες.
Υπάρχει μεγάλη δυσφορία στην γαλλική κοινωνία λόγω των επιπτώσεων στην οικονομία

5)Ο Macron παρ΄ ότι νέος πολιτικός δεν έχει καταφέρει να φέρει νέες ιδέες σε πολλά ζητήματα και νόμοι που έχουν επιχειρηθεί να περάσουν, από μοντέρνοι μετατράπησαν σε αντικοινωνικοί.
Galllia_BN.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης