Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κριτική της FAZ στην Επίτροπο Κυριακίδου για το αλαλούμ με τα εμβόλια

Κριτική της FAZ στην Επίτροπο Κυριακίδου για το αλαλούμ με τα εμβόλια
Η Στέλλα Κυριακίδου δεν επέδειξε τη διαφάνεια, την οποία τώρα απαιτεί από τις κατασκευάστριες εταιρίες, σύμφωνα με τη FAZ
Σχετικά Άρθρα
Τους χειρισμούς της Κύπριας Επιτρόπου Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλας Κυριακίδου στο θέμα της προμήθειας των εμβολίων κατά της covid - 19, επικρίνει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).
Όπως επισημαίνει, η Στέλλα Κυριακίδου "σπούδασε Ψυχολογία στο Ρέντινγκ και στο Μάντσεστερ. Το καταλαβαίνει κανείς όταν μιλάει αγγλικά. Άρχισε τη σταδιοδρομία της στο κυπριακό υπουργείο Υγείας το 1979 ως ψυχολόγος για παιδιά και νέους. Αργότερα έγινε γνωστή στον αγώνα για την καταπολέμηση του καρκίνου. Η ίδια έχει νοσήσει δύο φορές, ενώ από το 2004 διευθύνει την οργάνωση Europa Donna, έναν σύνδεσμο ομάδων αυτοβοήθειας που στηρίζει την προσπάθεια για έγκαιρη πρόληψη και αντιμετώπιση της ασθένειας. Το 2006 εξελέγη στην κυπριακή Βουλή με το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα ΔΗΣΥ, στο οποίο ανήκε μέχρι την αναχώρησή της για τις Βρυξέλλες το 2019. Το προφίλ της ταίριαζε ιδανικά με τη νέα της θέση, στην οποία θα πρέπει να εκπληρώσει μία κύρια προεκλογική υπόσχεση των Ευρωπαίων Χριστιανοδημοκρατών: μία ευρωπαϊκή στρατηγική για την καταπολέμηση του καρκίνου".

Έλλειψη διαφάνειας

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η εφημερίδα της Φρανκφούρτης αξιολογεί με κριτική διάθεση τους χειρισμούς της Επιτρόπου στο ζήτημα των εμβολίων: "Όταν η Κομισιόν άρχισε να δέχεται κριτική για τα προβλήματα στην παράδοση των εμβολίων, δεν θέλησε να δώσει στόχο. Φυσικά η διαπραγμάτευση για τα συμβόλαια είχε γίνει υπό τη δική της πολιτική επίβλεψη. Η ίδια δεν επέδειξε τη διαφάνεια, την οποία τώρα απαιτεί από τις κατασκευάστριες εταιρίες. Ελάχιστες λεπτομέρειες αποκάλυπτε στην αρχή, επί σειρά ημερών δίνονταν εσφαλμένες πληροφορίες και αυτό ενίσχυε την εντύπωση ότι η Κομισιόν δεν είχε υπό έλεγχο την κατάσταση".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης