Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bill Gates: Οι φτωχότερες χώρες θα καθυστερήσουν να έχουν πρόσβαση στα εμβόλια 6-8 μήνες

Bill Gates: Οι φτωχότερες χώρες θα καθυστερήσουν να έχουν πρόσβαση στα εμβόλια 6-8 μήνες
To καλύτερο σενάριο, εκτιμά ο Bill Gates για τις φτωχότερες χώρες ενδέχεται να είναι η καθυστέρηση 6-8 μηνών για πρόσβαση στα εμβόλια κατά του Covid-19
Σχετικά Άρθρα

Οι άνθρωποι που ζουν σε πλουσιότερες χώρες θα δουν το τέλος της πανδημίας με επιστροφή σε μια πιο «φυσιολογική» ζωή, έως το τέλος του τρέχοντος έτους (2021)—εν αντιθέσει με τις φτωχότερες χώρες οι οποίες ενδέχεται να καθυστερήσουν κατά 6-8 μήνες. 
To καλύτερο σενάριο για τις φτωχότερες χώρες ενδέχεται να είναι η καθυστέρηση 6-8 μηνών για πρόσβαση στα εμβόλια κατά του Covid-19 σε σχέση με τις πλουσιότερες χώρες, δήλωσε σήμερα (27/1/2021) ο Bill Gates κάνοντας τη δική του εκτίμηση για το θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Gates χαρακτήρισε την έναρξη των πρώτων εμβολιασμών κατά του COVID-19 ως «πρόβλημα σκληρής κατανομής» που ασκούσε πίεση σε παγκόσμια ιδρύματα, κυβερνήσεις και φαρμακοποιούς.
«Κάθε πολιτικός πιέζεται να υποβάλει  μία προσφορά για τη χώρα του, ώστε να μπει πιο μπροστά στην ουρά για τα  εμβόλια», δήλωσε ο Gates. 

Μέσα στο τρέχων έτος η επιστροφή στην κανονικότητα για τις πλούσιες χώρες

Ο Αμερικανός μεγιστάνας, δημοσίευσε επίσης την ετήσια επιστολή του ιδρύματός του (Bill & Melinda Gates Foundation), την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021, ενώ περιγράφοντας τις προτεραιότητες και τις προβλέψεις του, είπε ότι πιστεύει ότι οι άνθρωποι που ζουν στις πλουσιότερες χώρες θα δουν το τέλος της πανδημίας, με επιστροφή στην «κανονικότητα» έως το τέλος 2021 - εκτιμώντας ότι τα εμβόλια θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν  περίπου στο 70% έως 80% των πληθυσμών τους. 

Σημαντική επένδυση το εμβόλιο mRNA

Επισήμανε επίσης ορισμένες «ασημένιες επενδύσεις» από την πανδημία, συμπεριλαμβανομένης της εξαιρετικά επιταχυνόμενης ανάπτυξης της τεχνολογίας εμβολίου mRNA που χρησιμοποιείται στις λήψεις Pfizer-BioNtech και Moderna COVID

Η εξέλιξη των εμβολίων mRNA

Στα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια, είπε ο Gates, τα εμβόλια mRNA θα γίνουν ταχύτερα και φθηνότερα στην ανάπτυξη, ευκολότερα στην κλίμακα και πιο σταθερά στην αποθήκευση, ανοίγοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης μελλοντικών εμβολίων κατά ασθενειών όπως ο HIV και η ελονοσία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης